Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 12.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Házenkářky DHK Zora potrápily mistra

Sport

16.1.2020

Autor: Petr Pelíšek

Házenkářky DHK Zory předehrávaly uprostřed týdne duel 17. kola s Baníkem Most. To vzhledem k účinkování mistra v evropském poháru. Zora nad favoritem po poločase vedla, pak se přece jen projevila síla a kvalita úřadujících šampionek.

Vstup do utkání měl lepší Most, ale pak se Zora rozehrála k velmi dobrému výkonu a po poločase vedla o gól. Také vstup do druhé půlky měly Hanačky výtečný a vedly v jednu chvíli už o tři branky. Ovšem ve 41. minutě si vzal Most vedení zpět. A když na chvilku domácí přestaly dávat góly, vytvořil si hostující tým rozhodující náskok, který už dokázal udržet.

„Dokud jsme měli síly a chuť jak v obraně, tak v útočné fázi, jak jsme si řekli před začátkem zápasu co hrát, tak se tak nějak hrálo a holky to dodržovaly. Most jsme trápili celou první půlku. Naše méně kvalitní střídačka a ubývání sil rozhodlo ve druhé půlce, kdy nás soupeř jednoznačně přehrál , je to až ostudné, dal osm branek po sobě. Je to asi opravdu o tom, že nemáme dostatečně silnou lavičku a pokud chceme s Mostem běhat a vydržet, tak to musím prostřídat. Chyby se pak začínají kupit a brankařka Mostu nás ve druhé půli vychytala. I tak musím naše družstvo pochválit,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

„Měli jsme z utkání obavy, známe kvality Olomouce. Už domácí utkání pro nás nebylo jednoduché. Rozhodli jsme tam v posledních deseti minutách. I s ohledem na naši momentální vytíženost a hlavně skutečnost, že holky už mají v hlavě zápas v Turecku, byla vidět menší koncentrace. První poločas naše hráčky tak trošku prospaly. Ve druhém poločase jsme konečně viděli emoce a chuť zvítězit. Takovéto utkání jako bylo s Olomoucí, to už pro nás je utkání kdy se hraje o titul. Jsem rád, že jsme ho zvládli,“ řekl trenér Jiří Tancoš.

DHK Zora Olomouc22:30DHK Baník Most
(14:13)
Nejvíce branek:Patrnčiaková 6, Fryčáková 3, Gajdošíková 3, Závišková 3 - Kostelná A. 10, Zachová 7, Kostelná K. 4
Rozhodčí:Hanák, Pavlíček
Sedmimetrové hody:5/5 - 7/6
Vyloučení:3:2
Diváků:250

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Strašidelný dům

Katalog firem » Zábava, volný čas

Nachystali jsme pro vás Strašidelný dům v novém tématu! Náš Strašidelný Dům se změnil na děsivou TEMNOU MAGII. Vezměte svoji rodinu, přátelé nebo spolupracovníky a přijďte se k nám pob...