Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hasiči z Olomouckého kraje darovali krev

Krimi

21.11.2018

Autor: red

Ve středu 21. listopadu dopoledne hasiči z celého kraje hromadně darovali na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci krev a krevní plazmu. Do akce se zapojilo čtrnáct výjezdových hasičů a příslušníků Krajského operačního a informačního střediska.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"Darovat hromadně krev a plazmu, tím pomáhat léčit a zachraňovat životy dalších lidí - tak hasiči vnímají celou akci. Záchrana lidského života je totiž posláním jejich každodenní práce. Letošní odběr byl již třetím v pořadí, kdy se profesionální hasiči z Olomouckého kraje rozhodli hromadně darovat nejcennější tekutinu. Všichni vědí, že darování krve je velmi důležité a závisí na něm zdraví i životy těch, kteří ji potřebují. V medicíně má krev nezastupitelnou roli, nelze ji uměle vyrobit a při léčení je nezbytná," uvedla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiče se letos rozhodly podpořit i spoluorganizátorky celé akce, zaměstnankyně Transfuzního oddělení a Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR, které hasiče uvítaly a celou dobu doprovázely stylově oblečené do hasičských zásahových kalhot. 

red

Reklama

TETIČKY s.r.o. - hlídání dětí

Katalog firem » Služby » Hlídání dětí, dětské koutky, baby-sitting

Hlídání a doučování dětí. Hlídání na svatbách. Organizování dětských a jiných oslav. Běžné domácí práce - úklid, praní, žehlení, mytí oken. Zajišťování chodu domácnosti - n...