Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Medaili za zásluhy a věrnost obdržel i hasič, který letos tragicky zemřel

Krimi

1.11.2018

foto: Jan Procházka

Ve čtvrtek 1. listopadu si v obřadní síni olomoucké radnice převzalo 28 příslušníků hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje celostátní medaile Za věrnost. Jedna medaile byla bohužel udělena in memoriam Jiřímu Rýznarovi, který letos v srpnu zemřel při nehodě cestou k zásahu.

Foto: Jan Procházka

Medaili Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje udělil krajský ředitel nprap. Jiřímu Rýznarovi in memoriam jako výraz poděkování za 29 let jeho vzorné a aktivní služby ve prospěch sboru. Jiří Rýznar tragicky zahynul při nehodě cisterny v srpnu letošního roku u obce Libivá na Šumpersku. Medaili převzala jeho manželka.

Foto: Jan Procházka

Medaili HZS ČR "Za věrnost II. stupně" si z rukou krajského ředitele HZS Olomouckého kraje plk. Ing. Karla Koláříka převzalo 16 příslušníků HZS Olomouckého kraje, kteří působí na různých pozicích v rámci sboru. Tyto medaile jsou udělovány za příkladné plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce 20 a více let.

Medaili HZS ČR "Za věrnost III. stupně" si převzalo 12 příslušníků HZS Olomouckého kraje. Tyto medaile jsou udělovány za příkladné plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce 10 a více let. Dále byly předány čtyři medaile HZS Olomouckého kraje.

Foto: Jan Procházka

Medaili Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje obdržel nstržm. Michal Přecechtěl ze stanice v Olomouci. Michal Přecechtěl dlouhodobě vzorně reprezentuje hasičský záchranný sbor na soutěžích TFA nejen v České republice, ale také v zahraničí. Mezi jeho největší úspěchy patří například zlatá medaile z letošních světových hasičských her v Jižní Koreji, druhé místo na Mistrovství Evropy nebo titul Mistra ČR v disciplínách TFA. Michal Přecechtěl byl také letos vyhlášen Sportovcem roku ministerstva vnitra.

Foto: Jan Procházka