Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 10.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

HC Olomouc si dává postupné cíle

Sport

11.9.2019

Autor: Petr Pelíšek

Hokejová sezona je zpět. V pátek startuje extraliga, první domácí zápas ovšem hraje tým HC Olomouc až v neděli. Jaké jsou cíle Mory v novém soutěžním ročníku, o tom se hovořilo na tiskové konferenci.

Představitelé klubu zůstávají při zemi. „Cíl je pořád stejný. Vyhnout se sestupu a dojít do playoff. Dostat se co nejdál,“ řekl generální manažer klubu Erik Fürst. „Sezóna má samozřejmě svůj vývoj. Teď si tady jako cíl můžeme uvést semifinále, ale všechno jde postupně,“ uvedl jednatel klubu a trenér Jan Tomajko. „Primárně se musíme vyhnout poslednímu místu. Pak je další cíl dostat se do desítky, další cíl je dostat se do playoff... Chtěli bychom minimálně zopakovat minulou sezónu, ale nechceme tady nějaké velké řeči, že budeme ve finále, nebo tak něco. Chceme si klást postupné cíle a od těch se pak odrážet,“ potvrdil Tomajko, že Mora chce být opět mezi tím lepší ze soutěže.

Hanáci by rádi těšil své fanoušky, to je jejich další cíl. „Vždycky se můžete zlepšovat a my se chceme zlepšovat. Důležité pro nás je, abychom bavili fanoušky a aby ti odcházeli vždy spokojeni. Vždycky uděláme na ledě maximum,“ řekl trenér Zdeněk Moták.

Mora posilovala hlavně v ofenzivě, což byla při odchodu Aleše Jergla tak trochu i nutnost. „Přišel k nám do obrany Tomáš Valenta ze Zlína, Marek Hecl z Trenčína. Lukáš Klimek ze Sparty Praha a na poslední chvíli Rosťa Olesz z Vítkovic,“ řekl Moták. „ Pro nás je jejich přínos v produktivitě, zkušenosti a také tím, že se k nám hodí svým stylem. Lukáš Klimek je výborný bruslař a nebojí se jít do soubojů. Rosťa Olesz je zase silový hráč,“ komentoval Tomajko.

Olomoucký zimák se musel trošku změnit, jsou v něm nové kamery pro videorozhodčího. „Asi nejzajímavější změnou je trenérská výzva. Museli jsme sem nechat nainstalovat nový videosystém. Uvidíme, jak to bude vypadat. Pro nás trenéry bude zajímavé, jestli ji využít,“ řekl Tomajko. Olomouc měla nový kamerový systém nainstalovat už na loňskou sezónu, nakonec ale nemusela. „Snažil jsem se to odsouvat co nejdál, protože si myslím, že by bylo lepší to instalovat až po rekonstrukci střechy. Ale výjimka nám letos udělena nebyla, takže jsme to museli na poslední chvíli realizovat,“ objasnil situaci generální manažer klubu.

Soupiska pro sezónu 2019/2020
Brankáři: Jan Lukáš, Branislav Konrád
Obránci: Tomáš Dujsík, Matúš Hlaváč, Jan Jaroměřský, Jiří Ondrušek, Alex Rašner, Adam Rutar, Ludvík Rutar, David Škůrek, Jan Švrček, Tomáš Valenta, Martin Vyrůbalík
Útočníci: Vilém Burian, Tobiáš Handl, Marek Hecl, Zbyněk Irgl, Jan Káňa, Lukáš Klimek, Jan Knotek, Petr Kolouch, Matěj Kořenek, Marek Laš, Lukáš Nahodil, Rostislav Olesz, David Ostřížek, František Skladaný, Petr Strapáč, Vojtěch Tomeček

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

CARUSO PASTA & PIZZA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Italská restaurace v Olomouci • pizza • těstoviny • polévky • saláty • focacce • dezerty • nápoje