Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Galerie Šantovka chystá Sportovní den plný pohybu, soutěží, zábavy i exhibičních utkání

Zprávy z regionu

30.5.2022

Autor: red

Den plný pohybu, zábavy a sportovních klání se uskuteční v sobotu 4. června u Galerie Šantovka v Olomouci. Ve Funparku (venkovní plocha u dětského hřiště) budou milovníky sportu a nejrůznějších pohybových aktivit čekat soutěžní stanoviště, známe tváře olomouckého sportu, účastníci olympijských her a diskuse s osobnostmi. Lidé budou mít vůbec poprvé možnost potkat všechny významné olomoucké sportovní kluby na jednom místě. Těšit se mohou i na jejich vzájemná utkání, například pokračování loňské fotbalové exhibice mezi HC Olomouc a SK Sigma Olomouc.

"Budeme mít připraveno patnáct stanovišť, kde si především děti budou moci jednotlivé sporty vyzkoušet. Každý klub má vlastní stanoviště, na němž děti po splnění úkolů dostanou razítko do kartičky a po nasbírání všech razítek obdrží malé dárky. Bohatý bude i doprovodný program. V exhibičních utkáních se spolu přátelsky střetnou i kluby či sportovci, kteří by za běžné situace nepotkali. Budou zde zastoupeny jak kolektivní sporty, tak také ty individuální, například i netradiční ploutvové plavání," řekla ředitelka Galerie Šantovka Michaela Mitáčková. Program začne v 10 hodin a potrvá až do večera. Zážitkem může být také svezení se v supersportu, na vyzkoušení budou od Eagle Scoots připraveny i elektrokoloběžky. O občerstvení se postarají stánky ze skupiny Lobster Group.

Galerie Šantovka podporuje řadu významných olomouckých sportů a sportovců. "Jsme moc rádi, že se nám podařilo dostat je v jeden čas na jedno místo a společně představit veřejnosti," doplnila Mitáčková.

Sportovního dne se zúčastní tyto kluby: SK Sigma Olomouc (fotbal), HC Olomouc (hokej),
BK REDSTONE Olomoucko (basketbal), FBS Olomouc (florbal), Soho Olomoučtí kohouti (parahokej), DHK Zora Olomouc (házená), VK UP Olomouc (volejbal), TK Olymp (tanec), Atletický klub Olomouc (atletika), Judo Olomouc (judo), SK MG Olomouc (moderní gymnastika), Snow Rockets - Czech snowboardcross team (snowboardcross), MT Olomouc (Muay Thai), Hi-Tech Box Club Olomouc (box), FunSwim (plavání).

Kompletní harmonogram akce bude zveřejněn v následujících dnech. Při špatném počasí se akce v menším rozsahu přesune akce do vnitřních prostor Galerie Šantovka. Další informace o programu naleznete na www.santovka.cz