Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Fotbalová liga by měla zase začít 25. května

Sport

27.4.2020

Autor: Petr Pelíšek

Ligový výbor Ligové fotbalové asociace na svém zasedání schválil opětovné zahájení soutěžního ročníku FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, jakmile bude umožněno pořádání sportovních akcí, a to v souladu s podmínkami stanovenými příslušnými epidemiologickými opatřeními. S ohledem na aktuálně platný plán uvolňování opatření se očekává znovuzahájení soutěžního ročníku od 25. května 2020. Informoval o tom web LFA.

„Dnes jsme se dohodli, že využijeme možnost, kterou nám dává uvolňování opatření a sice, že od 25. května znovuzahájíme ligový soutěžní ročník. S tím, že budeme žádat Ligové grémium Ligové fotbalové asociace o to, aby bylo umožněno prodloužení stávající sezóny přes datum 30. 6. Je to především z důvodu toho, že v případě startu 25. května není možné ročník do konce června dohrát. Budeme potřebovat ještě dohodu a souhlas většiny klubů FORTUNA:LIGY a FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Věřím, že ho získáme a že zvítězí možnost dohrát stávající ligový ročník na hřišti, a ne u kulatého stolu,“ prozradil Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

V případě, že by došlo k dalšímu uvolňování opatření, je LFA připravena flexibilně reagovat a jednat o odpovídajících úpravách termínové listiny. Shodně s pokyny a doporučeními UEFA a European Leagues je jednoznačnou prioritou pokusit se soutěžní ročník dokončit ve stávajícím herním formátu samozřejmě za předpokladu, že to vývoj epidemiologické situace v České republice umožní.

V souvislosti s tím předloží Ligový výbor LFA Ligového grémiu, které bude svoláno na 12. 5. 2020, žádost o souhlas s možností prodloužení soutěžního ročníku v souladu s pokyny a doporučeními UEFA i po 30. 6. 2020, a to pro případ, kdy by nebylo možné soutěžní ročník dokončit v tomto termínu.

„Ligové grémium by za normálních okolností bylo svoláno už v dubnu. Ale nyní ho svoláváme na dvanáctého května s tím, že na něm budeme primárně řešit prolongaci sezóny a další opatření v souvislosti s aktuálním stavem kolem koronaviru,“ doplnil Dušan Svoboda, předseda LFA.

Ligová fotbalová asociace zároveň pokračuje v jednáních a má zájem o úzkou spolupráci s Ministerstvem zdravotnictví a jím pověřenými osobami při přípravě souboru opatření, která by umožnila profesionálním fotbalistům návrat do plného tréninku a soutěžních utkání. LFA je v této souvislosti připravena provést před opětovným zahájením soutěžního ročníku plošné testování všech hráčů klubů F:L a F:NL.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

ZDRAVOTNICKÉ ZAŘÍZENÍ MEDICOM´S, s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví » Gynekologie

GYNEKOLOGICKO – PORODNICKÉ CENTRUM Zajišťujeme veškerou ambulantní péči a diagnostiku v oboru gynekologie a porodnictví, s možnou návazností na vyšetření prsou a jednodenní operační vý...