Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 16.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Fotbalisté Sigmy začali jaro perfektně

Sport

15.2.2020

Autor: Petr Pelíšek

Perfektní a mimořádně povedené utkání sehráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Teplicích. Z duelu 21.kola FORTUNA:LIGY mají všechny tři body, základ k výhře položili třemi brankami v prvním poločase, dvě dal útočník Lukáš Juliš.

Sigma šla do zápasu s jednou zásadní změnou v sestavě. Hrát nemohl stoper a kapitán Vít Beneš, který se v týdnu na tréninku zranil. Místo něj nastoupil Jan Štěrba.

Vstup do utkání měla Sigma fantastický. Už v 5. minutě odcentroval z pravého křídla Martin Sladký a útočník Lukáš Juliš ukázal, proč je na hřišti – hned v prvním mistráku v olomouckém dresu dal branku. A Hanáci vedli. O pět minut později zazlobily Teplice, naštěstí zakončení Mareše na první tyčce po rohovém kopu šlo těsně vedle. V 18.minutě stříle domácí Petr Mareš nad. Za další čtyři minuty teplický Jakub Mareš upadl po souboji s Václavem Jemelkou, ale penalta se nepískala. Z protiútoku střílel nebezpečně Martin Sladký. Ale stav se zase měnil až ve 27. minutě. Tutovku Mojmíra Chytila ještě teplický brankář Grigar zneškodnil, ovšem na dorážku Davida Housku už neměl nárok. Sedm minut před přestávkou domácí zahrozili z přímého kopu, ale střela Petra Mareše nebyla nebezpečná. Ve 40.minutě minul olomoucké zařízen Shejbal. Více s míčem hrály Teplice, ale branky stříleli Hanáci. A mohli dát třetí. Ve 43.minutě se proháčkoval šikovně Falta až k centru, Juliš hlavičkoval sám z malého vápna, ale domácí brankář míč vytáhl na roh. Klaplo to v nastavení první půlky. Hanákům vyšel fantasticky brejk, Martin Hála přihrával a Lukáš Juliš v pohodě skóroval. Parádní první poločas.

Ten druhý začal šancí Žitného, ale naštěstí pro Sigmu se stav neměnil. Vzhledem k vývoji zápasu bylo jasné, že domácí musejí trošku přidat, pokud nechtějí utrpět pořádný debakl. A také byli aktivní, další dvě teplické akce zastavil ofsajd, pak olomoucká defenziva v klidu ustála dva rohy v rychlém sledu. V 61.minutě kopala Sigma standardku zleva za faul na Vepřka, následná střela Housky šla levé tyčky. Jinak to už Sigmě směrem dopředu nešlo tolik, jako v první půlce. Dobře rozjetých akcí měla dost, ale nedařilo se je dohrát do účinného zakončení. Což Hanáky mrzet nemuselo, vedli krásně o tři branky. A poměrně v pohodě náskok hájili a směřovali za tříbodovým ziskem. Třináct minut před koncem přišel po povedení akci Sigmy roh, ale stav se nezměnil. V 79.minutě zaspal Greššák na pravé straně olomoucké obrany a po centru se ve vápně prosadil Vondrášek. Pět minut před koncem měly Teplice další tutovku, po střele Trubače se stav neměnil. V 89.minutě trefil Vondrášek levou tyčku, chvíli předtím zkoušel trapným pádem nafilmovat penaltu. Ale to nemohlo na radosti Sigmy z první jarní výhry nic změnit.

"Před zápasem jsme věděli, jak bude pro oba týmy dnešek důležitý. Nám se povedlo velmi dobře do utkání vstoupit, hned na začátku jsme měli šanci, dali jsme gól. Myslím si, že celý první poločas byl z naší strany dobrý, s ním panuje velká spokojenost. Navázali jsme na zimní přípravu, kdy se nám dařilo, hráli jsme kvalitní fotbal a to se promítlo do dnešního zápasu. Velice dobře jsme kombinovali, dostávali jsme se do šancí. Soupeř měl jednu velkou šanci ke konci prvního poločasu, musím říct, že při nás stálo štěstí. My jsme jednu velkou příležitost zahodili, když se hlavou netrefil Juliš. Druhou půli jsme bohužel začali špatně. Kluci možná byli pod myšlenkou, že vedeme 3:0 a nic už se nemůže stát. Stáhli jsme se, soupeř nás začal přečíslovat, hrozil hlavně po naší levé straně. Nehráli jsme kvalitně dopředu a dostávali jsme se pod tlak. Utkání jsme ale nakonec zvládli a jsme moc rádi za tři body, které si odvážíme," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

FK Teplice1:3SK Sigma Olomouc
(0:3)
Branky:5. a 45 + 2 Juliš, 27. Houska – 79. Vondrášek.
Rozhodčí:Proske – Kotík, Dresler.
ŽK:Hyčka – Juliš, Sladký, Mandous.
Diváků:2247
Sestava FK Teplice:Grigar – Hyčka, Shejbal, Knapík (81. Trubač), P. Mareš – Mareček, Čmovš, Kučera, Žitný (70. Vondrášek) – J. Mareš, Řezníček (46. Moulis). Trenér Stanislav Hejkal.
Sestava SK Sigma Olomouc:Mandous – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek – Hála (73. Zahradníček), Greššák, Houska, Chytil (90. Yunis), Falta – Juliš (84. Kerbr). Trenér Radoslav Látal.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Kotníkové boty, BESTSSELER od značky Nagaba.

Udělejte si radost a pořiďte si nové boty.

Podívejte se na kvalitní pánské a dámské boty co jinde nekoupíte.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
Otevřeno máme:
Po-Pá-9-17 hod.
So-9-12 hod.
www.obuvhulman.cz