Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Festivaly 2021: užijte si zábavu a skvělou hudbu v Olomouci i okolí. Víme, které festivaly letos proběhnou i které se opět odkládají

Kultura

17.6.2021 aktualizováno 7.7.2021 11:00

Lenka Šimková

Ač se kultura po dlouhé koronavirové pauze opět probouzí k životu a může se zdát, že hladkému průběhu letních festivalů nic nebrání, opak je pravdou. Velké festivaly nelze uspořádat ze dne na den, předchází jim několik měsíců pečlivých příprav. A někteří pořadatelé se už nestíhali orientovat v chaotických vládních opatřeních a akce opět přesunuli na další rok. Ale nebojte. Najde se i několik festivalů, které proběhnou navzdory současným omezením. Přinášíme vám přehled tradičních festivalů, které se v Olomouci a okolí pravidelně konají, a informace o tom, jak je to s jejich aktuálním ročníkem.

Festivaly, které se letos uskuteční

FUNPARK
Kdy: červen - srpen 2021
Kde: u Galerie Šantovka, Olomouc
Za kolik: závislé od konkrétní akce
Více informací zde →
Jednu velkou festivalovou zónu chystá na celé léto Galerie Šantovka na venkovním parkovišti. Návštěvníci se mohou těšit na skvělou zábavu, špičkové gastro, koncerty, velká divadelní představení, sportovní přenosy i program pro děti. V průběhu července a srpna zde postupně vystoupí David Koller, Slza, Kabát, Kapitán Demo i Majk Spirit. Chybět nebudou ani divadelní open-air představení a tematické gastro festivaly.

BEERFEST - akce již proběhla
Kdy: 2. července 2021 od 11:00
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: od 180 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Milovníci piva letos nakonec o svůj oblíbený svátek nepřijdou. Beerfest se na tradičním místě na Korunní pevnůstce přece jen uskuteční, byť jen jako jednodenní. A rovnou půjde o oslavu dvacátých narozenin! K tomu nemůže chybět dvacítka vybraných pivovarů a zahraje celkem pět kapel. Postupně na akci vystoupí Sunset Trail, Iné kafe, Vašo Patejdl se skupinou, No Name, Rock and Roll Band Marcela Woodmana.
Na místě budou dodržena všechna aktuálně platná hygienická nařízení, pořadatelé počítají i se zajištěním místa, kde by si návštěvníci mohli před vstupem do areálu nechat provést rychlý antigenní test.

DŘEVOROCKFEST - akce již proběhla
Kdy: 5. července 2021 od 11:00
Kde: reál zámku, Dřevohostice
Za kolik: 600 Kč - vstupenky v předprodeji
Více informací zde →
Již 16. ročník tradičního letního open-air festivalu v areálu zámku v Dřevohosticích nabídne skvělou zábavu, o kterou se postarají od 13:00 kapely: Hanz's Fuckers, Walda Gang, Alkehol, Doga, Harlej, Dymytry, Traktor a Zakázaný ovoce. Předprodej vstuepnek již probíhá, tak je nepropásněte.

LEVANDULOVÝ FESTIVAL - akce již proběhla
Kdy: 5. a 6. července 2021 od 12:00
Kde: Levandulový statek, Bezděkov
Za kolik: 180 Kč
Více informací zde →
Dvoudenní festival nabízí spoustu zábavy, skvělé hudby, a to vše v pohodové atmosféře mezi levandulemi. Tu si zde ostatně můžete užít všemi smysly. Po celou dobu festivalu totiž můžete ochutnávat originální občerstvení v podobě levandulové limonády, kávy, zmrzliny, levandulového piva, klobásy s levandulí, taktéž sýrů, dezertů a dalších specialit. Na akci vystoupí Slza, Těžkej Pokondr, Rangers (Plavci), Topinqui, Black Birds, Karel Gott cover a další.

No Name patří ke stálicím olomouckého Beerfestu

Foto: Jan Procházka

ROCKOVÉ LÉTO - akce již proběhla
Kdy: 17. července 2021 od 11:00
Kde: Červenka u Litovle
Za kolik: 450 Kč
Více informací zde →
Již tradiční benefiční festival v Července, jehož výtěžek jde na pacientský onkologický program. Zahrají kapely Sarkonia, Orchidea, Bastard, Alžběta, Ortel, Obereg, Adversarios (ohnivá show) a Vitacit. Na festivalu bude neomezená degustace piva z českých a moravských minipivovarů. Samozřejmostí bude i bohaté občerstvení a rovněž i program pro děti. Vstupenky lze již nyní objednávat v předprodeji.

ŠTERNBERSKÝ KOPEC - akce již proběhla
Kdy: 24. července 2021 od 14:00
Kde: U sportovní haly Ecce Homo, Šternberk
Za kolik: 490 Kč (předprodej), 550 Kč na místě
Více informací zde →
Již 17. ročník oblíbeného hudebního festivalu se v letošním roce uskuteční, ovšem nikoli na louce u hradu Šternberk, ale tentokrát se na pořádnou porci muziky těšte u sportovní haly Ecce Homo. Celý program je přesunut z loňského roku a na akci tak vystoupí No Name, Pilot, O5 a Radeček, Ben Cristovao, Ewa Farna, UDG, Desmod a Poetika. A pokud jste nakoupili loni vstupenky v předprodeji, zůstávají v platnosti na letošní rok. ;)

BOUNTY ROCK CAFE OPEN AIR
Kdy: 6. srpna 2021 od 15:00
Kde: Korunní pevnůstka, Olomouc
Za kolik: 599 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Tradiční hudební svátek se na Korunní pevnůstce uskuteční již po jedenácté. Na akci vystoupí Garage & Tony Ducháček, Luboš Pospíšil & 5P, Flamengo Reunion, The BluesBones. Rozhodně je se na co těšit!

Letní festivaly si pravidelně nenechají ujít tisíce návštěvníků...

Foto: Jan Procházka

HANÁCKÉ WOODSTOCK A BYSTŘICKÉ PIVNÍ SALÓN
Kdy: 7. srpna 2021
Kde: zámecký park a amfiteátr, Velká Bystřice
Za kolik: bude upřesněno
Více informací zde →
V letošním roce se uskuteční již 11. ročník rockového festivalu Hanácké Woodstock v Zámeckém parku a amfiteátru ve Velké Bystřici. Společně s ním můžete na zámeckém náměstí navštívit i Bystřické pivní salón. V rámci programu se návštěvníkům představí skupiny: Visací zámek, Plexis, Krausberry, Vítkovo kvarteto a Janis Joplin revival.

LITOVELSKÝ OTVÍRÁK 2021
Kdy: 7. srpna 2021
Kde: areál pivovaru, Litovel
Za kolik: bude upřesněno
Více informací zde →
Letos se v pivovaru Litovel můžete těšit na mini verzi Otvíráku. Čeká vás pět kapel a neomezená konzumace piva v ceně vstupenky. Areál se návštěvníkům otevře už ve 13 hodin, ve 14 hodin začíná první koncert.

ŠTĚPFEST - MINI edition
Kdy: 14. srpna 2021 od 15:00
Kde: fotbalové hřiště, Štěpánov
Za kolik: 300 Kč v předprodeji
Více informací zde →
Pořadatelé, stejně jako v loňském roce, uspořádají akci v poněkud menším měřítku, aby ani tentokrát nepřišli lidé o oblíbený hudební svátek ve Štěpánově. Zároveň doufají, že se v roce 2022 již podaří uspořádat plnohodnotný Štěpfest, který od loňského roku opět kompletně přesunuli. Už teď je jasné, že na mini-Štěpfestu letos vystoupí Status Praesents, John Wolfhooker a The Rocket Dogz. Ostatní interprety pořadatelé představí v nejbližší době. 

Pivo a letní festival k sobě neodmyslitelně patří...

Foto: Jan Procházka

Festivaly, které se opět odkládají

ROCKOVÁ HORKA
Původní termín: 19. červen 2021
Nový termín: 18. červen 2022
Kde: venkovní areál Sokol, Horka nad Moravou
Více informací →
Festival, který měl už v loňském roce oslavit jubileum, je Rocková Horka. Zde oslavu desátých narozenin přesouvají pořadatelé o další rok... "Díky chaotickým změnám, nejasným termínům a vágnímu obsahu jednotlivých balíčků pro kulturu nejsme schopni náš festival uspořádat. V podmínkách, jaké vláda ještě koncem května prezentovala, nelze festival připravit a proto znovu odkládáme 10. ročník o rok," uvádí pořadatelé.

LÉTOFEST OLOMOUC
Původní termín: 13. a 14. srpna 2021
Nový termín: 12. a 13. srpna 2022
Kde: u Galerie Šantovka
Více informací →
Letošní tour LétoFest 2021 je, stejně jako loňský ročník, po celé republice kompletně zrušena. "Čekali jsme do poslední chvíle, jak se budou vyvíjet protipandemická opatření, ale stále to nevypadá příznivě, abychom mohli během léta zrealizovat naši tour v rozsahu a kvalitě, na které jste zvyklí. Děkujeme za pochopení, doufáme, že nám zachováte přízeň a budeme se na vás těšit příští rok, abychom si to mohli pořádně vynahradit," vzkazují pořadatelé. Zakoupené vstupenky lze od 1. června vyměnit zde →

BOUZOV HRADY CZ
Původní termín: 20. a 21. srpna 2021
Nový termín: srpen 2022, bude upřesněno
Kde: hrad Bouzov
Více informací →
Také putovní festival HRADY CZ musí svou letošní tour zrušit. "Ani letos kvůli protipandemickým opatřením festival Hrady CZ v naplánovaném rozsahu neproběhne. Vyčkávali jsme do poslední možné chvíle, ale ani v polovině května nevydalo Ministerstvo kultury jasné pokyny pro pořádání akcí a festival v takovém rozsahu nelze naplánovat ze dne na den. Ve spolupráci s ticketingovou společností pro Vás aktuálně připravujeme technické řešení vystavování voucherů za vstupenky na zrušený festival Hrady CZ 2021 a 2020," vzkazují pořadatelé návštěvníkům.

Pokud víte o nějakém festivalu v blízkosti Olomouce, který se letos uskuteční a není v našem přehledu, napište nám na e-mail redakce@olomouc.cz a my jej rádi zařadíme.