Festival Colores začíná. Program je zdarma - OLOMOUC.CZ
Reklama

Středa 23. října 2024, svátek má Teodor, venku je 9.5 °C

Festival Colores začíná. Program je zdarma

Kultura

25.7.2024 aktualizováno 25.7.2024 08:41

roc

Už dnes začíná šestnáctý ročník mezinárodního festivalu Colores Olomouc, který letos přivítá umělce ze sedmi zemí. Festival zahájí tradiční Opening fiesta v OpenWine Garden.

Kompletní program festivalu a další informace najdete na webových stránkách →

“Návštěvníci se mohou těšit na živou hudbu, originální paellu od španělského kuchaře Enrique Garcia Tejady a skvělá vína z OpenWine. Vstup na fiestu je stejně jako na celý program festivalu zdarma,” říká pořadatel Viktor Šebesta. 

V pátek 26. července je na programu Galavečer flamenca, na kterém se představí virtuózní  španělský kytarista Pedro Navarro se svou doprovodnou skupinou a dvěma flamenkovými tanečnicemi. Milovníci flamenka se mohou těšit i na strhující představení, které se odehraje open air na Horním náměstí od 20:30.

Sobota 27. července se ponese v duchu karibské latino party. “Horní náměstí rozproudí kubánská kapela Carisma. Po oba dva dny je pro návštěvníky připravena také gastro zóna se skvělým jídlem a pitím,” slibuje Šebesta.

V neděli 28. července se festivalovému publiku představí Fernando Espí, který je odborníky považován za jednoho z největších španělských klasických kytaristů nové generace. Akce se uskuteční v koncertním sále Arcidiecézního muzea. 

Festival nabízí také flamenkové taneční workshopy pod vedením zkušených lektorek Petry Pšenicové a Zuzany Čorejové. Veškerý program je v rámci festivalu zdarma.