Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Farmak zve na sobotní den otevřených dveří, návštěvníky čekají prohlídky i program

Zprávy z regionu

17.9.2019

Autor: roc jap

Již 27 let figuruje na trhu olomoucká společnost Farmak. Už dlouhodobě je předním hráčem ve vývoji, výrobě a marketingu léčivých látek. Kromě Evropy prodává své produkty i ve Spojených státech či Indii. V sobotu se může do výrobních prostor této úspěšné společnosti podívat i veřejnost. V rámci dne otevřených dveří jsou připraveny nejen komentované prohlídky, ale také bohatý doprovodný program.

“Farmak dlouhodobě sílí a v současnosti bychom rádi poukázali na zvýšení poptávky po našich produktech v našich ‘tradičních’ teritoriích, kterými jsou Evropa, USA či Indie,” říká předseda představenstva společnosti Jiří Žák. Naplňuje se tak směr, kterým se Farmak zabírá již od svého založení. “Tedy vyrábět vysoce kvalitní léčivé látky bez kompromisů, a to za odpovídající - a v žádném případě ne tu nejlevnější - cenu. Tato strategie se ukazuje jako úspěšná. Láká i zákazníky, pro které byly výrobky společnosti Farmak v minulosti příliš drahé ve srovnání s například indickou konkurencí,” doplňuje Žák.
Své nové technologie chce Farmak předvést na blížícím se Dni otevřených dveří pro veřejnost v sobotu 21. září v sídle v Olomouci. Zároveň společnost pamatuje na prevenci před mimořádnými událostmi, a proto nově pořídila další zásahové vozidlo požární ochrany, které chce na Dni otevřených dveří předvést také. Připraveny budou komentované prohlídky, beauty point pro ženy, dětský koutek s výrobou slizu i možnost nechat si změřit plicní funkce či krevní tlak. Hudební program v režii Haná moderuje Martina Qweetko Procházková.
Společnost FARMAK, která ve svém sídle v Olomouci dává práci 265 lidem, aktuálně prochází novým technologickým vývojem. Do provozu uvedla jednotku SAU 13.02 pro výrobu léčivých látek z vlastního výzkumu a vývoje. “Jde o výrobní jednotku, která bude využívána převážně k zavádění výrob z vlastního vývoje a výzkumu, tzv. up scale,” vysvětluje za společnost Farmak její PR manažerka Bronislava Paučková.

Farmak je dlouhodobě předním hráčem ve vývoji, výrobě a marketingu léčivých látek.

Foto: Jan Procházka

Dynamický rozvoj společnosti potvrzují ocenění, která v uplynulé době společnost či její představenstvo získaly. V červnu 2019 Farmak dosáhl na 2. místo v prestižní podnikatelské soutěži Ocenění českých lídrů za Olomoucký kraj. V září 2018 předseda představenstva Jiří Žák získal certifikát Responsible Care a cenu pro osobnost české chemie.

roc jap

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip