Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Exhibici vyhráli reprezentanti z Brücknerovy éry

Sport

9.9.2019

Exhibiční zápas ke 100. výročí založení Sigmy Olomouc vyhráli fotbalisté z úspěšné éry české reprezentace pod vedením trenéra Karla Brücknera. Výběr v čele s někdejší hvězdou Juventusu Pavlem Nedvědem si v neděli s týmem složeným z bývalých hráčů Olomouce poradil 9:2.

"Dneska jsem se snažil si trochu zaběhat. Myslím, že to bavilo nás i lidi, kterých na nás důchodce přišlo celkem dost. Chtěl bych za to divákům hrozně moc poděkovat," řekl novinářům Nedvěd, který ukončil kariéru v roce 2009 a poté začal pracovat ve vedení Juventusu.

"S Juventusem už netrénuji, to je na nás moc rychlé. Údržba kondice je náročná. Na hřiště už se skoro vůbec nedostanu, je tam jen nějaký ten běh," uvedl sedmačtyřicetiletý Nedvěd, který i s dalšími někdejšími reprezentanty ukázal, že fotbal se s věkem nezapomíná.

"Fotbal chce myšlenku, běh a vyhovět si navzájem. Jsme parta, která nikdy nechce prohrát. Snažili jsme se dávat góly a docela nám to vycházelo," uvedl bývalý reprezentační kapitán. "Sigma byla ale také dobrá, byl to krásný den. Sigmě přeji, aby jí to i nadále šlo jako doteď, protože je to důležité mužstvo v historii českého fotbalu," dodal.

Nedvěd si opět zahrál pod vedením trenéra Brücknera. "Naše generace si sedla, rozumíme si lidsky. Vy třeba vnímáte Karla Brücknera jako kliďase, ale často po nás házel vše, co mu přišlo pod ruku a také jsme několikrát o poločase zažili pořádný kartáč," uvedl.

"Ale hráli jsme pod ním hrozně rádi, protože jsme věděli, že když budeme hrát přesně to, co po nás chtěl, tak budeme hrát dobrý fotbal. Pan Brückner udělal historii českého fotbalu a právem si všechno tohle zaslouží," přidal na adresu devětasedmdesátiletého kouče.

Po samotném zápase byl čas i na legraci při tiskové konferenci v podání obou trenérů. „Já jezdím na zápasy vyhrávat, dnes jsem ho vůbec nešetřil. Trenér za mnou ještě ve třicáté minutě přišel, abych vystřídal Kollera a dal tam někoho slabšího. Já ale nemám slabší hráče,“ usmíval se Karel Brückner na Petra Uličného.

Na Andrově stadionu nese východní tribuna nově jméno Karla Brücknera, kterému aplaudoval zaplněný stadion. Legendární trenér prý emoce dokázal ovládnout. „Víte, já na to byl připravený, vzal jsem si totiž léky na nervy.“

„Ale kdepak, nelži, viděl jsem, že jsi měl slzy v očích,“ kontroval s úsměvem Petr Uličný. I on si pochvaloval celou akci v rámci stého výročí od založení olomouckého klubu. „Byla to paráda vidět znovu plný stadion tady v Olomouci. Fanoušci vytvořili báječnou atmosféru. A co teprve ti hráči, kteří běhali na hřišti, samá krásná jména,“ řekl po zápase. (red)

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip