Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dyk, Ledecký, Urbanová a filharmonie. Andrův stadion uvítá velkolepý koncert

Kultura

21.3.2023

Autor: Marie Sotonová

Spojením Moravské filharmonie Olomouc a fotbalovým klubem SK Sigma Olomouc vzniká nový multižánrový open-air projekt s názvem „Festival filharmonie“. 9. června uvítá Andrův stadion na svém trávníku více než 65 členů Moravské filharmonie. Akce je unikátní nejen propojením sportu a kultury, ale i tím, že v jeden večer uvidíme vystupovat hned tři české umělce. Těmi jsou světoznámá operní pěvkyně Eva Urbanová, a zpěváci Janek Ledecký a Vojta Dyk. Celým večerem bude provázet moderátorka Emma Smetana.

Vstupenky v ceně od 990 do 1290 korun už je možno zakoupit prostřednictvím sítě Ticketportal.
Více informací najdete na webových stránkách akce.

„Snahou klubu je využít Andrův stadion i ke kulturním účelům, zvláště v období letní sportovní přestávky, která k tomu doslova vybízí. Pro rok 2023 jsme pro svou ideu našli nejen pochopení, ale i sdílené nadšení u vedení Moravské filharmonie Olomouc. Cílem je nabídnout Olomoučanům něco nového,“ řekl Jiří Ficner za SK Sigma Olomouc. Rád by z festivalu udělal tradici a doufá, že ho návštěvníci přijmou se stejným nadšením, jako ho organizátoři připravovali. 

Rozhodně se můžete těšit na netradiční hudební zážitek. Fotbalový stadion nabídne letní atmosféru pod širým nebem a přední čeští hudebníci doplněni Moravskou filharmonií vás plně kulturně uspokojí. Program obohatí i Bohuš Matuš a hosté. Tribunami zazní naše oblíbené hity včetně písní Karla Gotta, kterému tak hudebníci vzdají hold. Celý orchestr bude dirigován Janem Kučerou. Po boku Janka Ledeckého pak zavelí taktovkou hostující dirigent Hanz Sedlář.

Pořadatelé se těší na plné tribuny.

Foto: Jan Procházka

„Na pódiu se v průběhu jediného večera představí Moravská filharmonie Olomouce v plné velikosti a síle a v počtu více než 65 hráčů doprovodí zpěváky naší hudební scény i s jejich kapelami. To vše dělá z koncertu jedinečnou událost v rámci celé naší země, nikde jinde totiž posluchači nebudou mít příležitost slyšet naživo tolik atraktivní a pestré hudby v jednom večeru,“  sdělil ředitel filharmonie Jonáš Harman, který si slibuje, že nalákají na stadion lidi, kteří by se tam jinak nedostali, a naopak filharmonii navštíví diváci, co tak často na klasickou hudbu nechodí.

Koncert proběhne 9. června 2023 od 19.00 na zmíněném Andrově stadionu. Návštěvou nejenže podpoříte českou kulturu, ale část výtěžku půjde i na projekt „Otevřeme zahradu“ do hospice na Svatém Kopečku. Lístky už jsou dostupné v předprodeji v online síti Ticketportal, ale i v Turistickém a informačním centru v podloubí olomoucké radnice.