Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dvanáctý ročník festivalu Colores rozvášní už v příštím týdnu Olomouc

Zprávy z regionu

22.6.2020 aktualizováno 16.7.2020 09:59

red

Koncem července se Olomouc již tradičně zahalí do španělských rytmů, chutí a vůní. Přivítá totiž již dvanáctý ročník mezinárodního festivalu Colores Olomouc. V rámci programu se návštěvníci mohou těšit na koncerty, skvělou gastronomii, workshopy a famózní galavečer, na kterém vystoupí hudebně taneční uskupení, které vzniklo pouze pro tento jediný koncert, v rámci festivalu Colores.

Čtyřdenní multižánrový festival Colores Olomouc se letos uskuteční ve dnech 23. až 26. července. Vrcholem festivalu je vždy Galavečer a letos tomu nebude jinak. Tradiční a všemi očekávaný Galavečer flamenka se uskuteční v pátek 24. července v sále Reduta Moravské filharmonie Olomouc. Jak již bylo řečeno, pro tuto příležitost, vzniklo v rekordním čase unikátní hudebně-taneční představení, kde se na jednom pódiu setkává jedenáct umělců, ze čtyř evropských zemí. A dle slov pořadatelů by si návštěvníci měli pospíšit s nákupem vstupenek. Na Galavečer jich už moc nezbývá...

"Stejně tak, jako když vinaři čekají na dobrý ročník, výběr z bobulí či slámové víno, i flamenkové publikum má své události, které se stanou jen jednou, maximálně dvakrát za deset let. Ne jinak je tomu v případě tohoto koncertu, kdy události posledních měsíců svedly dohromady nejlepší umělce flamenkového žánru z Čech, Slovenska, Polska i Španělska, aby se setkali na jednom pódiu, spojili své síly a představili olomouckému publiku flamenkové tanečně-hudební představení, které by si nezadalo při porovnání se španělskými umělci," informují pořadatelé festivalu.

Foto: Festival Colores

V rámci dalšího doprovodného programu, by návštěvníci festivalu rozhodně neměli vynechat koncert hudební formace Shahab Tolouie Quintet, která vystoupí na parkánu Konviktu Univerzity Palackého v sobotu 25. července. Quintet, složený z vynikajících hudebníků, předvádí strhující kombinaci mystiky perské hudby a žhavých rytmů španělského flamenka. Na jejich koncertech diváky vždy zaujme národnostní různorodost muzikantů, kteří pochází ze tří zemí a dávají hudbě zároveň divokost, ale i dynamiku. Hlavním lákadlem je ovšem sám Shahab, který pochází z Íránu. Disponuje skvělou technikou hry na jedinečný tříkrký nástroj Fusetar, ale i cizokrajně zbarveným zpěvem. Součástí open air koncertu, který se uskuteční v nádherném prostředí parkánu olomouckého Konviktu, bude také přehlídka španělské gastronomie v podání španělského kuchaře Enrique Garcíi Tejada, který připraví originální Paellu, a to na několik způsobů. Chybět nebudou samozřejmě španělská vína.

Dalším neméně zajímavým bodem festivalového programu, bude houslový koncert Lady Fedorové, žijící v současnosti v Dánsku. Ta patří bezesporu k nejvýraznějším uměleckým zjevům mladé houslové generace. V Olomouci představí spolu s pianistkou Lucií Kauckou virtuózní díla španělských a latinskoamerických autorů. Koncert se uskuteční v neděli 26. července v sále Mozarteum Arcidiecézního muzea Olomouc.

V rámci doprovodného programu mohou zájemci ještě navštívit taneční workshopy se španělskými lektory a opening fiestu v Latino baru, která se bude konat 23. července.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal, popř. v Informačním centru na Horním náměstí.

Vše o festivalu naleznete na stránkách www.flamencool.cz, nebo na facebookových stránkách.