Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dobrodružná road movie z produkce olomoucké George Vision míří do kin

Zprávy z regionu

5.5.2022

roc

Olomoucká produkční společnost George Vision uvádí do kin celovečerní snímek Za soumraku. Dobrodružná road movie vznikla pod vedením režiséra Jiřího Slečky, a pod hlavičkou filmového studia George Pictures, jako jeho třetí celovečerní snímek. Tentokrát nás zavede v mysteriózním cestopisu na nejstrašidelnější místa Evropy. Premiéra proběhne 25. června.

Slavnostní premiéra filmu proběhne 25. června v kině Metropol v Olomouci.

Parta sedmi přátel se vydává na dobrodružnou cestu Evropou. Každý z nich je jiný, přesto chtějí společně prozkoumat legendami opředená místa a zažít na vlastní kůži jedny z nejstrašidelnějších míst Slovenska, Maďarska a Rumunska.

„V každé zemi jsme si vytipovali tajemná místa, která nás lákala. Divák tak s námi zažije vypjaté i zábavné momenty a pocítí sílu působení tajuplných míst. Námět se začal rodit v minulém roce, scénář ale vždy vzniká až na místě. Vše je autentické a nikdy dopředu nevíme, co nás čeká,“ říká režisér snímku Jiří Slečka.

Nový snímek tak překračuje hranice Česka a současně tajemné chvíle vyvažuje humorem, který štáb provází po celou dobu i v překvapivých situacích při poznávání kultury, lidí či ochutnávání národních specialit.

„Každý z nás je úplně jiný, a v tom je celé kouzlo. Každý máme svůj pohled na jídlo, kulturu i strašidelná místa. Chtěli jsme ukázat jak pestrost zemí, tak různé úhly pohledu na totéž,“ vysvětluje Slečka.

Konkrétně štáb diváka zavádí na čtyři místa: na Slovensku do pohoří Tribeč, přezdívaného slovenský bermudský trojúhelník, kde se podle legendy ztrácejí lidé, dále strašidelný dům ve Štiavnických Baních, starý přes 500 let, v Maďarsku pak navštívíme černý zámek u Balatonu a v Rumunsku transylvánský les hrůzy Hoia Baciu.

„Rumunsko je země s temnou historií a celou dobu nás provází místa spojená s Drákulou. Měli jsme ale možnost poznat i tamní kulturu a lokální jídlo díky známým, kteří v Rumunsku žijí,“ doplňuje Slečka.

A proč by si diváci neměli nechat novinku ujít? „Chceme ukázat, že spousta legend má racionální vysvětlení. Na druhou stranu jsme zažili i těžké chvíle, kterým bychom nikdy nevěřili. Film je napůl zábavná roadmovie o nás, kdy se budete smát, napůl ale budete zaskočeni z toho, co zažíváme. Atmosféru celého filmu navíc dotváří vyprávění moderátorky Martiny Qweetko Procházkové, která celému filmu dodala osobitý ráz,“ dodal Jiří Slečka.