Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Do svítání. Olomoučtí filmaři natočili dokument o záhadných místech, premiéra bude za měsíc

Kultura

17.5.2021

Autor: Jan Procházka

Milovníci tajemna a záhad zpozorněte. Olomoučtí filmaři ze studia George Vision natočili dokument, v němž se vydali na tajuplná místa po celé republice. Zkoumali je doslova na vlastní kůži a ve snímku sami účinkují. Premiéra bude 19. června ve FunParku v Šantovce. Předprodej vstupenek už běží.

Slavnostní premiéra filmu Do svítání proběhne v sobotu 19. června od 20:30 ve 
FunParku Šantovka. 

Vstupenky můžete koupit zde

"Ten snímek je unikátní hlavně tím, že v něm celý štáb aktivně účinkuje. Snažíme se divákům zprostředkovat autentický zážitek, tak jak jsme dané místo vnímali my sami," říká režisér a kameraman Jiří Slečka, který dílo charakterizuje jako atmosféricky tajemný road-trip. Diváci tak prožijí několik temných nocí na známém Velhartickém hřbitově, na vyhlášeném a děsivém statku Pohádka na Šumavě, v lese Bor u Českých Budějovic, na hradu Trosky a rovněž v lese Pánova Březina u Prahy. „Všechna ta místa jsou opředená různými pověstmi, ale i děsivými zážitky, kde se udála celá řada událostí. Někde se pravidelně zjevují tajemné postavy, jinde lze slyšet podivné hlasy či šepot, na dalších místech se údajně vyskytují takové energie, které dovedou posednout lidi... Chtěli jsme to sami zjistit a zdokumentovat, zda na těchto místech uvidíme, uslyšíme či se setkáme s něčím nadpřirozeným,“ přibližuje Slečka.

Filmem provází spisovatel a publicista Otomar Dvořák, jenž již v minulosti spolupracoval na několika rozhlasových a televizních pořadech Stanislava Motla. Ten je mimo jiné známý svou reportáží v pořadu Na vlastní oči o jihlavském podzemí, v současné době moderuje pořad Magazín záhad a Tajemná místa na stanicích CS Film. Film okoření i vyprávění pověstí o strašidelných místech v podání Marka Zahradníčka.