Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 8.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dny Olomouckého kraje nabídnou online koncert Moravské filharmonie. Zájemci mohou navštívit budovu hejtmanství

Zprávy z regionu

31.8.2021

Autor: red

Letošní Dny Olomouckého kraje si budou moci užít všichni lidé a třeba přímo z obýváku. Poprvé proběhne jejich hlavní část online. Koncert Moravské filharmonie Olomouc totiž budou pořadatelé vysílat na internetu. Akce se uskuteční v sobotu 4. září od 19:30 hodin. Předcházet jí bude tradiční otevření budovy krajského úřadu veřejnosti.

Foto: archiv redakce

"Online přenosem sledujeme hned dva cíle – jednak snížení rizika v souvislosti s epidemií covid-19 a pak také možnost účastnit se koncertu Moravské filharmonie Olomouc pro každého, kdo o to projeví zájem. A to zdarma a z kteréhokoli místa, kde je připojení k internetu," vysvětlil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Odkaz k online sledování koncertu najdou lidé v den konání akce na webu DNYKRAJE.CZ. "Hudebním tématem bude filharmonický expres aneb projížďka hudební Evropou. Myslím, že diváci se mají určitě na co těšit," dodal Jan Žůrek, radní Olomouckého kraje pro kulturu.

Před koncertem otevře Krajský úřad Olomouckého kraje svoje dveře všem, kteří chtějí vidět, jak to v budově vypadá. "Sídlo úřadu bude lidem přístupné v sobotu 4. září v době od devíti do dvanácti hodin. Zájemci si mohou prohlédnout pracovnu hejtmana nebo místnost, kde pravidelně zasedá vedení kraje i krajská rada," dodal Luděk Niče, vedoucí Odboru kanceláře hejtmana.

Ještě předtím se hejtman setká s mladými autory, kteří se zapojili do výtvarné soutěže Už se těším až… a ocení nejlepší díla. Letos jich vzniklo 145, dvacet nejzdařilejších je vystaveno v budově krajského úřadu.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip