Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: zrušená karanténa uzavřené oblasti, těšte se na sex online i pohádky na dobrou noc

Tipy a názory

30.3.2020

Lenka Šimková

Před námi je začátek dalšího týdne v režimu omezeného pohybu osob a dalších mimořádných opatření, která vláda vyhlásila v souvislosti se šířením koronaviru. Přečtěte si, jaký bude dnešní den a co všechno přinese... ;-)

Omezení volného pohybu

Už přes dva týdny platí v České republice omezení pohybu a další mimořádná opatření, která vydala vláda v souvislosti s šířením koronaviru. Opatření jsou platná minimálně do 1. dubna 2020, již nyní je však jasné, že je vláda opět prodlouží. Lidé mohou nadále chodit do práce, na nákup, za lékařem, na nezbytné návštěvy rodiny a jinak se mají zdržovat doma. Veškerá omezení, která se přímo dotýkají života v Olomouci, pro vás podrobně sledujeme ZDE →

Zrušená karanténa pro oblast Litovelska a Uničovska

O půlnoci z neděle na pondělí skončila karanténa tzv. "uzavřené oblasti" Uničovska a Litovelska. Oblast byla zcela odříznutá od okolního světa od 16. března 2020, kdy o jejím uzavření rozhodli hygienici. Podle nich jsou však nyní opatření, přijatá ministerstvem zdravotnictví pro celou republiku, v podstatě totožná s těmi, která hygiena zavedla v uzavřené oblasti a není tedy důvod, aby karanténa pro Litovelsko a Uničovsko pokračovala. Lidé by si ale podle hygieniků měli uvědomit, že situace je nadále závažná a měli by striktně dodržovat všechna nařízení, která platí plošně pro celou republiku. Tedy, pokud možno, zůstávat doma a ven vycházet jen v nejnutnějších případech. 

Obnovení vlakové dopravy
V návaznosti na rozhodnutí Krajské hygienické stanice Olomouckého kraje bude od dnešního dne opět obnoveno zastavování vlaků v Července a Uničově. Od 00:00 hod. dne 31. března pak bude obnoven provoz vlaků v úseku Červenka - Litovel - Senice na Hané na trati č. 307 Červenka - Prostějov hl.n. (s výjimkou tří párů školních spojů). Podrobné informace zde →

Tramtarie zve na sex online

Již v minulém týdnu se olomoucké Divadlo Tramtarie začalo angažovat v online prostoru. Každý den v 19 hodin spustilo na svém Facebooku a YouTube kanálu díl seriálu The best of Herci Na ležáka. Od tohoto týdne se můžete těšit na spuštění Tramta TV, která nabídne seriály pro děti i dospělé a také možnost shlédnout divadelní inscenace online. Už dnes v 19:00 se tak můžete těšit na oblíbenou a lehce pikantní komedii Sex zadarmo nedostaneš. Ta bývá v divadle často vyprodaná a nyní tak máte jedinečnou možnost si ji vychutnat v pohodlí vašeho domova! Jak pořídit na toto představení vstupenku se dočtete tady, pokud vás zajímají další aktivity Tramta TV, tak si přečtěte tento článek. ;-)

Divadlo na cucky chystá pohádky na dobrou noc

Také Divadlo na cucky nezahálí a již nějakou dobu "uspává" malé diváky svými pohádkami na dobrou noc. Každý večer, přesně v 19:15, vás čeká živé čtení pohádek v podání herců a hereček z Divadla na cucky. Dnes bude číst Ondřej Jiráček a čeká vás Neohrožený Mikeš. Pohádku najdete na Facebooku Divadla na cucky, kde jsou k dispozici k přehrání i předešlé pohádky. 

Hezké pondělí!