Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: země se vrací k normálnějšímu životu, začínají vánoční trhy

Zprávy z regionu

3.12.2020

Jan Procházka

Co se dnes bude dít? Vpodstatě všechno. Země dnes přechází na třetí stupeň covidové tabulky PES a to znamená, že se otevře prakticky vše, co bylo dosud zavřené. A že začnou vánoční trhy!

Narozeniny dnes slaví houslista Jan Hrubý (*1948), zpěvák Ozzy Osbourne (*1948), architekt Josef Pleskot (*1952), herečka Amanda Seyfried (*1985) a herečka Julianne Moore (*1960).

Svátek má Svatoslav

Dnes konečně startují vánoční trhy. Město provoní punč, roztočí se kolotoč, ruské kolo a i když platí přísná bezpečnostní pravidla, vánoční atmosféru to snad neohrozí. Trhy jsou sice letos bez kluziště a doprovodného programu, i tak si je ale návštěvníci užijí. Potrvají až do 22. prosince. 

Dnes se také otvírá téměř vše, co bylo dosud zavřeno. Třeba kavárny či restaurace. Ty ale mohou naplnit jen polovinu kapacity, lidé musí sedět u stolu maximálně po čtyřech. A v deset domů. Otevřou se také vnitřní sportoviště, bazény, sauny a veškeré maloobchody. Ty ale budou muset dodržet pravidlo jednoho zákazníka na patnáct čtverečních metrů. 

Naopak zavřená stále zůstávají divadla a kina, diváci zatím nesmí ani na sportovní utkání. A končí také omezení volného pohybu a zákaz vycházení. Jen roušky si asi ještě chvíli nesundáme.

A kam dnes "vyrazit" za kulturou? Telegraph nabídne další z online pořadů TTalk, jako host se představí vedoucí lékařka novorozeneckého oddělení FNOL a moderátorka Soňa Šuláková.

A vybrat si můžete i z pestrého archivu inscenací Divadla Tramtarie.

Mějte krásný den!