Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: zastupitelstvo, talk show Povolání povolaných i výzva Makej s Kohouty

Tipy a názory

16.11.2020

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Zítra nás čeká státní svátek a tak není divu, že řada lidí si víkendové volno o pár dnů prodlouží. Pokud ale k těm šťastlivcům nepatříte a opět se dnes vracíte do práce, tak vám poradíme, čím si můžete zpříjemnit alespoň dnešní večer. Podívejte se, co všechno se dnes v Olomouci chystá...

Narozeniny dnes slaví slovenská herečka Kamila Magálová (*1950) a kanadská jazzová zpěvačka a pianistka Diana Krall (*1964). Dnes by slavili také básník a největší představitel českého romantismu Karel Hynek Mácha (*1810, † 6. listopadu 1836) nebo automobilová závodnice Eliška Junková (*1900, † 5. ledna 1994).

Hned z rána bude probíhat v pořadí již třinácté veřejné zasedání Zastupitelstva města Olomouce. To bude probíhat od 9:00 a jako již tradičně jej můžete sledovat online. Veškeré podrobnosti a materiály k jednání naleznete zde.

Pokud jste doma s dětmi, tak vás jistě potěší, že je dnes odpoledne můžete od distanční výuky rozptýlit výtvarnou videolekcí z oblíbeného cyklu EDU na drátě. Tentokrát na téma krajina barev, kdy lektorka Tereza Čermáková bude dětem vyprávět o ptáčcích, krajině a pestrobarevné paletě, kterou ukrývá svět kolem nás. Celou videolekci můžete sledovat zde →

Každé pondělí pak od 17 hodin probíhá sportovní výzva Makej s Kohouty. Vzhledem k tomu, že aktuální "doba covidová" vedla k omezení sportovních aktivit a náš pohybový aparát strádá, rozhodli se hokejisté HC Olomouc rozhýbat obyvatele města a v doprovodu fyzioterapeuta natáčí sérii cviků na různých místech v Galerii Šantovka. Tyto cviky si můžete zacvičit v pohodlí domova a také se můžete zapojit do soutěže. Veškeré podrobnosti najdete na Facebooku Galerie Šantovka a Facebooku HC Olomouc.

A pokračují také pravidelné večerní talk show z foyer Moravského divadla. Tentokrát s příhodným názvem Povolání povolaných a těšit se můžete na uměleckého šéfa opery a operety, dirigenta Miloslava Oswalda, inspicientku Ilonu Bláhovou, soudního lékaře Martina Dobiáše a také na zástupce ZOO, který se stará o želvičky, které jsou s Olomoucí úzce spjaty. Talk show bude opět moderovat herečka Jana Posníková a sledovat ji můžete na Facebookových stránkách Moravského divadla.

A jedno malé upozornění na závěr. Zítra je sice státní svátek, ale obchody (tedy ty, které díky nouzovému stavu nemají momentálně zakázáno prodávat), zůstávají otevřené. Takže nemusíte panikařit, zítra si také zvládnete nakoupit potřebné potraviny. ;-)

Hezké pondělí!