Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 20.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: nezkrocená Brazílie i Diskuze o Rusalce

Dnešek

14.11.2022 aktualizováno 14.11.2022 13:56

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Podívejte se, co všechno přinese začátek nového pracovního týdne v Olomouci.. ;)

Kam zajít?

17:00 / Tina Stroheker: Knížky o Hanĕ / Vědecká knihovna 
17:00 / Diskuze o Rusalce: Jak ji vidí Cabani? / Moravské divadlo
18:00 / Nezkrocená Brazílie / Divadlo na Šantovce
18:00 / Karel Wolf - Zapomenutý svět Venezuely / PŘESUNUTO /Art Rubikon
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie
20:00 / Zkouška umění / Telegraph

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Dnes odpoledne vás čeká hned několik zajímavých přednášek a besed. V 17 hodin představí ve Vědecké knihovně bavorská spisovatelka Tina Stroheker svou nejnovější biografickou knížku o odvážné disidentce a promotorce česko-německých vztahů z Vrchlabí, Haně Jüptnerové. Jde o vůbec poslední akci v rámci 8. ročníku festivalu německého jazyka Olmützer Kulturtage.

Ve stejný čas proběhne v Moravském divadle Diskuze o Rusalce. Moravské divadlo uvede v pátek 16. prosince premiéru opery Rusalka. A právě na dnešní diskuzi představí tvůrce Šimon Caban chystanou inscenaci a následovat bude diskuze, která může ovlivnit i samotnou podobu inscenace. Vstup je zdarma a více podrobností se dočtete tady →

Těšit se můžeme také na dvě zajímavé cestopisné přednášky. Divadlo na Šantovce zve už v 18 hodin na Nezkrocenou Brazílii od Kateřiny a Miloše Motani. Čeká vás nádherná příroda Pantanalu a Amazonie, úchvatný vodní svět, nejmohutnější vodopády světa, hluboké pralesy, spousty zajímavých zvířat, slaňování do jeskyně a samba. Vstupenky ještě jsou a koupíte je tady →

A na závěr jedno upozornění. Pokud jste se těšili na cestovatelskou přednášku Zapomenutý svět Venezuely v Art Rubikonu, tak vás musíme upozornit, že je z důvodu nemoci pro dnešní večer zrušená. Ale nemusíte smutnit, nepřijdete o ni. Přednáška je přesunuta na nový termín, a to na čtvrtek 12. ledna. Pokud již máte zakoupené vstupenky, tak zůstávají v platnosti. ;)

Hezké pondělí!