Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 24.5 °C

Dnešek: večer s deskovkami, Lovci perel i anglický humor Václava Vydry

Dnešek

25.3.2024

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Podívejte se, co přinese začátek pracovního týdne v Olomouci...

Kam zajít?

11:00 / Olomoucké Velikonoce / Horní náměstí
14:00 / Velikonoční dílnička pro šikulky / Knihovna města Olomouce (Jungmannova)
15:00 a 17:00 / Central: Den otevřených dveří / Central
17:00 / Večer s deskovkami / Červený kostel
18:00 / Jak se dělá kniha / Art Rubikon
19:00 / Lovci perel / Moravské divadlo
19:00 / Můj romantický příběh / Divadlo Tramtarie
19:00 / TECHTLE MECHTLE - All inclusive Bibione / Dům u parku
19:00 / Na poslední chvíli / kino Metropol
20:00 / Oscar Shorts 2024: Animované / Telegraph

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Na Horním náměstí probíhá velikonoční jarmark. Těšit se můžete na regionální prodejce, farmářské výrobky, řemeslné stánky s ručně malovanými kraslicemi, keramikou, proutěným či dřevěným zbožím. A nechybí ani bohatá nabídka občerstvení. Jarmark potrvá až do Velikonočního pondělí 1. dubna. Podrobnosti zde →

Pro děti připravila Knihovna města Olomouce na dnešní odpoledne velikonoční dílničku pro šikulky. Od 14 do 16 hodin si tak děti mohou na pobočce knihovny v Jungmannově ulici vyrobit krásné velikonoční dekorace, kterými mohou někoho obdarovat nebo si ozdobit pokoj o nadcházejících svátcích.

Pokud patříte k milovníkům deskových her, tak vás zcela jistě potěší dnešní akce, kterou chystá Vědecká knihovna v Červeném kostele. Od 17 do 21 hodin si přímo v sále Červeného kostela můžete zahrát vybrané deskové hry a pěkně se u toho pobavit. Vstup je zdarma.

Pondělní večer můžete strávit třeba v divadle. To Moravské zve od 19 hodin na operu Lovci perel, kterou odborníci označují jako druhé nejslavnější operní dílo Georgese Bizeta. A o čem vlastně je? "V prostředí Cejlonu se odehrává milostný trojúhelník. Dva přátelé se kvůli jedné ženě stávají nesmiřitelnými nepřáteli..."

A na divadelní představení láká také kino Metropol, které od 19 hodin uvede komedii Na poslední chvíli. "Londýnský taxikář si dvacet let tajně užívá života se dvěma manželkami. S jednou má syna a s druhou má dceru. Ti dva mladí se seznámí na internetu a chtějí se osobně poznat. Jejich otec se jim v tom snaží se svým přítelem narychlo a s vypětím všech sil zabránit. Výsledkem je veletok neuvěřitelných zmatků a improvizací v duchu nejlepších tradic anglické komedie. V hlavní roli se představí Václav Vydra.

Hezké pondělí!