Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 15 °C

Řemeslné stánky, farmářské výrobky i bohoslužba pod širým nebem. Centrum města opět oživí Velikonoční jarmark

Zprávy z regionu

11.3.2024

Autor: red

Ani v letošním roce nebude chybět Velikonoční jarmark s doprovodným programem na Horním náměstí. Od pátku 22. března se lidé mohou těšit na řemeslné stánky, farmářské výrobky, občerstvení, ale i na bohatý kulturní program.

Ilustrační foto

Foto: Depositphotos.com

"Velikonoce jsou díky prodlouženému víkendu turisticky atraktivní období a Velikonoční jarmark lidem zpříjemní nejen tento prodloužený víkend, ale potěší je i v ten předcházející, jarmark se koná celkem jedenáct dní," popisuje Monika Řehulková, mluvčí pořadatele Kulturní Olomouc o.p.s.

Kulturní program:

22.3. - Isbina - koncert
23.3. - Blues power (koncert) a Lukáš Mareček Voice&Hands (koncert)
24.3. - Zpívánky Strýčka Líčka - představení pro děti
26.3. - Timothy - koncert
27.3. - Timothy - koncert
29.3. - Fleret - koncert
30.3. - Teď A nebo někdy - koncert
31.3. - Cimbálová muzika z Valaška a Bohoslužba pod širým nebem

"Velikonoce patří k nejvýznamnějším svátkům, při kterých si připomínáme tradiční zvyky, historii a náleží k nim i setkávání lidí. Věřím, že připravený program na mnoho způsobů dokáže nejen pobavit, ale i poučit a připomenout jejich duchovní význam. Nejen proto jsme i letos jejich pořádání na Horním náměstí rádi podpořili," uvádí náměstek primátora pro kulturu a cestovní ruch Viktor Tichák.

Součástí Velikonočního jarmarku budou i atrakce pro rodiny s dětmi – dětský kolotoč či dětské dílničky. Dětské dílničky budou přístupné všem dětem v odpoledních hodinách ve všední dny, dopoledne budou na objednávky mateřských a základních škol. Děti si mohou pod vedením Moniky Tiché vyrobit kolednické taštičky a krabičky, dekorace na sváteční stůl, malované prostírání, originálně zdobené kraslice, květinové brože, jarní proutěné věnečky či uplést si pomlázku. O víkendech budou dětské dílničky volně přístupné od ranních do večerních hodin.

"Zaměřili jsme se na bohatý kulturní program, s různorodými hudebními žánry, představením pro děti, ale taktéž i bohoslužbou, která se bude konat na Velikonoční neděli přímo na podiu pod širým nebem," doplňuje Řehulková novinku v letošním kulturním programu. Návštěvníci se dále mohou těšit např. na vystoupení kapely Fleret, slovenské skupiny Timothy, či oblíbené olomoucké Isbiny.

Velikonoční jarmark se bude konat od 22. 3. do Velikonočního pondělí 1. 4. 2024 na prostranství Horního náměstí před vchodem do budovy radnice. Po dobu Velikonočních svátků (29. až 31. března) nabízí Informační centrum Olomouc zdarma výstup na radniční věž v 11:00 a v 15:00 a mimořádnou prohlídku radnice (obřadní síň, kaple, věž) ve 13 hodin za cenu 125 Kč/os, děti do 10 let mají vstup zdarma. Prohlídky si můžete rezervovat zde →