Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: vánoční trhy, Splašené nůžky a Idioti

Dnešek

28.11.2022

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Jaké bude tentokrát?

Kam zajít?

10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí a Tržnice
19:00 / Splašené nůžky / Moravské divadlo 
20:00 / Lars von Trier: Idioti / Telegraph
20:30 / Artklub: Zkouška umění / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Včera jsme oficiálně zahájili Advent, a to je nejvyšší čas minimálně začít přemýšlet o tom, co koupit svým blízkým. Krásné dárky můžete sehnat i na vánočních trzích, kde najdete keramiku, rukodělné výrobky, šperky, svícny ale i ozdoby na stromeček a spoustu dalších. A chození po vánočních nákupech nás může pěkně vyčerpat. Pak není nic lepšího, než dát si na povzbuzení skvělý punč! Pokud byste navíc chtěli udělat dobrý skutek, doporučujeme si dát punč ve stánku Dobrého místa pro život, který najdete na rohu Horního a Dolního náměstí, v místech, kde je Dům U zlatého jelena. Dnes budou na místě prodávat punč zástupci DHK Zora Olomouc a Decathlonu a výtěžek půjde na organizaci Zet-My, která poskytuje terénní odlehčovací službu dětem a dospívajícím se zdravotním postižením. Ostatně kdo kdy na stánku prodává se dozvíte tady →

Pondělní večer můžete strávit třeba na zajímavém divadelním představení. Moravské divadlo uvede v 19 hodin detektivní komedii Splašené nůžky. "V bytě nad kadeřnictvím je zavražděna majitelka domu. Do salonu záhy vtrhne policie a začne vyšetřovat vraždu, kterou musel spáchat někdo z přítomných. A protože důkazů je málo a atmosféra houstne, jsou k vyšetřování vyzváni i sami diváci…," láká k návštěvě anotace.

O zábavu nebude nouze ani v Telegraphu: Co kdybychom se začali chovat jako idioti? Přesně to si řekla skupinka intelektuálů na předměstí Kodaně v legendárním snímku Larse von Triera s výmluvným názvem Idioti. Komedii o lidech, kteří neotřelým způsobem provokují své okolí, si můžete vychutnat od 20 hodin.

Hezké pondělí!