Reklama

Středa 8. května 2024, dnes je Den vítězství, venku je 17.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: vánoční kamion, adventní koncerty, šikovné ručičky i hra o dárkové poukazy

Tipy a názory

16.12.2019

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Na své si dnes přijdou nejen dospělí, ale především děti, které zajisté netrpělivě odkrývají okýnka v adventním kalendáři a čekají na Vánoce. A máme pro vás i jeden tip, jak získat netradičním způsobem dárkové poukazy. ;-)

KAM ZAJÍT?

09:00 / Rozdáváme dárky z ledu za 120 000 Kč! / OC HANÁ
10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí + Tržnice
14:00 / NE! smrti na silnici / Centrum Semafor
16:00 / Šikovné ručičky / Centrum Pohybu
16:00 / Coca-Cola vánoční kamion / OC Olympia
17:00 / Adventní koncert / Kostel Panny Marie Sněžné
17:30 / Vlastníci / kino Metropol
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
19:00 / The Beatles Celebration / Moravské divadlo
19:00 / Cimbal Classic / Husův sbor
20:00 / Večer autorských šansonů Richarda Mlynáře a Anny Jelínkové / Český rozhlas Olomouc
20:00 / Artklub: Yao / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví německý DJ Paul van Dyk (*1971) a americký zpěvák a rapper Flo Rida (*1979). Na dnešní den připadá také 249. výročí narození německého skladatele Ludwiga van Beethovena.

Svátek má Albína

Skvělou akci si pro všechny návštěvníky připravilo na dnešní den OC HANÁ. V prostoru občerstvení bude připravena velká ledová kostka, která bude v průběhu dne postupně tát, a vy si z ní můžete vylovit dárkový poukaz! Co všechno můžete získat se dozvíte tady. Zasportovat si dnes můžete třeba na Dolním náměstí, kde je od 10:00 v provozu kluziště. Bruslí se zdarma a půjčovna bruslí je otevřena od 15:00. Zahřát se můžete třeba punčem v jednom z mnoha stánků na Vánočních trzích, kde vám dnešní den zpříjemní reprodukované vánoční koledy. A pokud se nebojíte výšek, tak vyzkoušejte olomoucké kolo - my už jsme se svezli. ;-) 

Pokud máte doma kreativní děti, tak je můžete vzít v 16:00 do Centra pohybu na Sokolské ulici, kde proběhne již poslední kreativní tvoření s názvem Šikovné ručičky. Tentokrát si děti vyrobí vánoční dekorace, kterými si o Vánocích můžete vyzdobit domov. I když moc dobře víme, že v Česku nám nosí dárky Ježíšek a jsme na to hrdí, tak zejména menší děti zajisté ocení nasvícený vánoční Coca-Cola kamion, který zaparkuje už v 16:00 před obchodním centrem Olympia. Děti se zapojí do soutěží, těšit se můžete na koledy a chybět nebude ani oblíbené focení se Santou. 

Zajít dnes můžete také na některý z vánočních koncertů. V Kostele Panny Marie Sněžné uslyšíte od 17:00 Adventní koncert, v 19:00 pak v Husově sboru uslyšíte vánoční koncert brněnské kapely Cimbal Classic, která patří už více než pětadvacet let mezi stálice a nejosobitější uskupení české folkové a alternativní hudební scény. A od 20:00 si pak ve velkém studiu Českého rozhlasu Olomouc můžete poslechnout autorské šansony Richarda Mlynáře a Anny Jelínkové. Vstupné je 25 korun.

Hezké pondělí!