Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Velký Gatsby, Balet Gala a startuje Academia Film Olomouc

Tipy a názory

23.4.2019

Lenka Šimková

Velikonoční volno je za námi a nás čeká zkrácený pracovní týden. Úterý bude především ve znamení začátku festivalu Academia Film Olomouc, ale na své si přijdou také fanoušci divadelní i filmoví. Podívejte se společně s námi, co všechno se v Olomouci koná.

KAM ZAJÍT?

08:00 / Den Země pro nejmenší / DDM Olomouc
09:00 / AFO Junior / Olomouc
13:00 / Academia Film Olomouc 2019 / Olomouc
16:00 / Kvíz! – Duben 2019 / Knihovna města Olomouce
16:00 / Ateliér 6+ | Čtyři v jednom / Arcidiecézní muzeum
16:30 / UrbanBajkRejs / Letní kino - Klid v ruchu
18:00 / Klarinetový večer / Konzervatoř Evangelické akademie
19:00 / Giorgione / Mozarteum
19:00 / Velký Gatsby / Divadlo Tramtarie
19:00 / Balet Gala / Moravské divadlo
19:00 / Opletal / Divadlo na cucky

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví tenistka Nicole Vaidišová (*1989), spisovatel Patrik Ouředník (*1957) i slovenská tenistka Daniela Hantuchová (*1983).

Svátek má Vojtěch

Dnešním dnem startuje již 54. ročník vzdělávacího filmového festivalu Academia Film Olomouc. Bohatý festivalový program přiblíží taje naší planety i vesmíru a představí zásadní posuny ve vědeckých objevech formou faktografických filmů, dokumentů a diskuzí, přednášek či panelových debat s hosty z oblasti vědy i filmového průmyslu. Co byste si rozhodně neměli nechat ujít, je slavnostní zahájení v rámci kterého se v kině Metropol bude promítat poutavý dokument Po Okavangu. Podrobné informace o festivalu, možnostech akreditace a kompletní dnešní program naleznete zde →

Také v letošním roce myslí AFO na ty nejmenší, a proto nebude chybět sekce AFO Junior. Ta na dnešní den chystá už od 9:00 snímek Na křídlech ptáků, od 15:00 pak uvidíte Putování s dinosaury. Oba filmy jsou 3D a dává je kino Metropol. Divadlo na cucky na 15:00 chystá v rámci Junior sekce workshop pro děti od 9 do 14 let na téma Propaganda. Místa si můžete rezervovat tady →

Pokud máte rádi cyklistiku, tak si nesmíte nechat ujít druhý díl checkpointového závodu UrbanBajkRejs, tedy orientační cyklojízdu Olomoucí. Registrace bude probíhat od 16:30 v areálu Letního kina - Klidu v ruchu a na 18:00 je naplánován samotný start závodu. Upozorňujeme, že každý účastník je povinen mít helmu!

Jestli chcete dnešní večer strávit v divadle, tak pro vás máme hned tři tipy. V 19:00 uvede Moravské divadlo Balet Gala, ve kterém se setká hned několik držitelů Ceny Thálie. Milovníci tanečního umění se mohou těšit na vystoupení Michala Štípy, jeho dlouholeté taneční partnerky Nikoly Márové i "domácí" primabaleríny Yui Kyotani. Na dnešní premiéru zbývá posledních pár vstupenek a koupíte je tady. Miliony dolarů, osudová žena, láska, zločin i zrada, to vše a mnohem víc bude ve stejný čas k vidění v Divadle Tramtarie ve slavném příběhu F. S. Fitzgeralda. Lístky na Velkého Gatsbyho ještě jsou a seženete je tady. Divadlo na cucky rovněž v 19:00 uvede inscenaci Opletal, která je pro návštěvníky festivalu AFO zdarma v rámci festivalové akreditace. 

Přejeme krásný start týdne!