Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: dotazy pro rektora UP a republikou se rozezní píseň Není nutno

Tipy a názory

25.3.2020

Lenka Šimková

Polovina týdne je tady! A jaký bude dnešní den? Tak třeba už půl hodinu po poledni si můžete zazpívat píseň Není nutno. Společným zpěvem tak vyjádříte podporu a poděkování lidem, kteří jsou v první linii boje s pandemií koronaviru.

Omezení volného pohybu do 1. dubna

Už přes týden platí v České republice omezení pohybu a další mimořádná opatření, která vydala vláda v souvislosti s šířením koronaviru. Počátkem týdne, dle předpokladů, vláda tato opatření prodloužila minimálně do 1. dubna 2020. Lidé tak mohou nadále chodit do práce, na nákup, za lékařem, na nezbytné návštěvy rodiny a jinak se mají zdržovat doma. Veškerá omezení, která se přímo dotýkají života v Olomouci, pro vás podrobně sledujeme ZDE →

Zemí se rozezní píseň Není nutno

Dnes ve 12:30 se napříč celou Českou republikou rozezní známá píseň Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře Není nutno. Společným zpěvem pak lidé mají možnost vyjádřit poděkování a podporu lékařům, sestřičkám, lékárníkům, řidičům, hasičům a dalším profesím bojujícím proti šíření koronaviru. O půl jedné si tak pusťte vysílání České televize nebo Českého rozhlasu, kde zazní úvodní slovo Zdeňka Svěráka a následně již zmiňovaná písnička. Organizátoři do akce postupně zapojují další rozhlasové stanice, veškeré podrobnosti najdete i na příslušném webu a facebookové události. "Otevřete okno. Sedněte k pianu, vytáhněte kytaru, trubku, housle nebo třeba pokličky z kuchyňské linky a po odpočítání začněte hrát píseň Není nutno. Pokud doma hudební nástroj nemáte, nevadí! Zpívejte spolu s rádiem nebo televizí," vyzývají organizátoři.

Dotazy pro rektora Univerzity Palackého v Olomouci

Pokud patříte ke studentům či zaměstnancům olomoucké univerzity a máte dotazy k průběhu letošního letního semestru, jak budou vypadat zkoušky či státnice, nebo další otázky, týkající se mimořádné situace na UP, můžete je směřovat přímo na vedení univerzity. Dotazy zodpoví už dnes v 16:00 v rámci videopřenosu rektor UP Jaroslav Miller, prorektor pro studium Vít Zouhar a prorektor pro vnější vztahy Petr Bilík. Dotazy můžete zasílat do dnešního poledne na e-mail faq@upol.cz a do předmětu e-mailu uveďte heslo STREAM. Více informací se dočtete tady.