Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: na tenhle den jsme čekali, konečně odložíme roušky

Tipy a názory

1.7.2020

Jan Procházka

Doba roušková dneškem, alespoň doufejme, definitivně končí. Od půlnoci je můžeme odložit a potřebovat je budeme už jen ve zdravotnických či sociálních zařízeních. A v metru, které naštěstí v Olomouci nemáme. Co dalšího nás dnes čeká?

Narozeniny dnes slaví novinářka Daniela Drtinová (*1970), spisovatel Miloš Doležal(*1970), automobilový závodník Antonín Charouz (*1954), zápasník Karlos Vémola (*1985), americká herečka Liv Tyler (*1977), hvězda Pobřežní hlídky Pamela Anderson (*1967), komik Dan Aykroyd (*1952) a zpěvačka Debbie Harry (*1945).

Svátek má Jaroslava

Ve veřejné dopravě, v obchodě, ale třeba i v kině či divadle už nemusíte mít na tváři roušku. Naopak v nemocnicích či sociálních zařízeních povinnost nadále trvá. Zakrýt si ústa a nos musíte i v letadlech či metru, nicméně doba roušková snad už je konečně minulostí. Zároveň dnešním dnem dochází k obnovení doplňkového prodeje jízdenek u řidičů v MHD, popcorn si už můžete sníst v hledišti kina a pro restaurace, bary a diskotéky se ruší zákaz mít otevřeno od 23:00 do 06:00. 

Do Letního kina dnes můžete vyrazit nejen na pivo a něco z grilu, ale také na koncert  New Street Bandu. Vstupné je dobrovolné.

Do Bezručových sadů pak můžete vyrazit na pokračování festivalu Zaparkuj.  Dnes spojené s koncertem dreampopové trojice Billow z Veselí nad Moravou. Večer pak zakončí projekce filmu Genesis.

Pokud máte rádi fotografii, svěřte se do péče Štěpánky Bieleszové, kurátorky sbírky fotografie Muzea umění. Právě ta vás dnes provede výstavou Fotoblok, která představí dějiny 20. století na stránkách fotoknih.

A něco oddechového závěrem. Do autokina můžete zajet na snímek Jsem božská

Tak krásný první prázdninový den!