Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: konec nouzového stavu i předprodej divadelních představení

Tipy a názory

18.5.2020

Lenka Šimková

O půlnoci z neděle na pondělí skončil v České republice nouzový stav, který vyhlásila vláda 12. března v souvislosti se šířením epidemie nového typu koronaviru. Nouzový stav sice končí, některá bezpečnostní opatření ovšem platí dál...

Konec nouzového stavu

Nouzový stav trval v České republice celkem 66 dnů. Během nich stanovila vláda řadu bezpečnostních a hygienických opatření, která měla zabránit šíření nákazy. I přes několik vln uvolňování vládních opatření budou některá platit dál, a to i přesto, že nouzový stav skončil. Důležitým faktem zůstává, že minimálně do 25. května budou lidé muset nosit roušky mimo domov. Dále zůstává omezen také provoz vnitřních prostor restaurací, hradů a zámků i zoologických zahrad, dále budou ještě týden zavřena ubytovací zařízení, sauny či koupaliště. Příští pondělí by se pak do škol měli podívat žáci prvního stupně základních škol a ke stejnému dni v Olomouci otevřou také mateřské školy. Co se týká uvolnění kontrol na hranicích s Německem a Rakouskem, možná k němu dojde dříve něž 13. června. Na svém dnešním jednání bude, mimo jiné, i o tomto jednat Vláda ČR.

Olomoucká divadla ukončí sezonu řadou online představení

Od minulého pondělí sice mohou opět fungovat divadla i kina, ovšem jak jsme vás již informovali, Moravské divadlo, Divadlo Tramtarie i Divadlo na cucky se shodují, že na přípravu otevření je málo času a navíc by divadla mohla hrát za současných podmínek jen pro minimum diváků. Také z toho důvodu vznikla akce s názvem Divadelní červen open-air, která nabídne více než dvě desítky představení těchto souborů a těšit se můžete na komedie, pohádky i koncerty. To vše v atraktivním prostředí areálu Korunní pevnůstky od 30. května do 27. června. Podrobné informace o akci i možnosti nákupu vstupenek (předprodej dnešním dnem plně běží) se dočtete tadyDivadlo na Šantovce pak do konce sezony už neotevře, nabízí ale alternativní program.

Hezké pondělí!