Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: den plný koncertů

Tipy a názory

12.8.2020

Jan Procházka

Je tu středa. Já bude v Olomouci? Opravdu doslova plná hudby!

Narozeniny dnes slaví zpěvačka Ewa Farna (*1993), hudebník Jaroslav Samson Lenk (*1956), herečka Dominique Swain (*1980), tenista Pete Sampras (*1971), hudebník Mark Knopfler (*1949) a finančník George Soros (*1930).

Svátek má Klára

Legendární kapela Už jsme doma bude hlavní hostem dnešní etapy festivalu Zaparkuj ve Smetanových sadech. Spolu s nimi vystoupí i hard-rocková skupina Fly Tomorrow. Večer pak uzavře projekce snímku Control, který mapuje osudy slavné britské kapely Joy Division.

Na úplně jiný žánr se můžete těšit na terase Muzea umění. Tam vystoupí hudebník Kittchen. Svérázná přezdívka sedí ke svérázné hudbě, která umí jít pěkně pod kůži. V civilu se Kittchen jmenuje Jakub König a stojí nejen za kultovní kapelou Obří broskev, je také otcem projektu Zvíře jménem podzim, který nedávno získal hned dvě sošky Anděl.

Ve velkém studiu rozhlasu dnes vystoupí slovenské duo Hmlisto. To tvoří Veronika a Ján Kickovi. Ale pozor, nejedná se o sourozence či partnery, ale o matku a syna. Nejen tím je uskupení, hlásící se k folkovým kořenům, ale znějící ryze současně, zajímavé. Nedávno vyšlo jejich druhé album a právě z něj budou posluchačům hrát.

V zámeckém parku v Čechách pod Kosířem vystoupí písničkář Mikolas Josef. Koncert pod širým nebem bude jistě velkým zážitkem a návštěvníci se mohou těšit na řadu známých hitů.

Aby toho nebylo málo, nabídneme vám ještě pátý koncert. Pokud máte rádi hudbu Karla Kryla, možná vás zaujme vzpomínkový večer, který do Centra pohybu v Sokolské ulici přiveze hudebník Libor Geier

Tak krásný den!