Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 29.1 °C

Dnešek: degustace nealko piv, koncerty i loutkové divadlo pro dospělé

Dnešek

29.2.2024

Lenka Šťastná

Týden se přehoupnul do druhé poloviny a před námi je čtvrtek. Podívejte se, co se dnes chystá... ;)

Kam zajít?

17:00 / Ať nám nejsou cizí tvorové, co mizí / Knihovna města Olomouce
17:00 / Dialogy o vesmíru / Červený kostel
18:00 / Cyklus Hvězdy stříbrného plátna: Plynové lampy / Art Rubikon
18:00 / Degustace nealko piv s Petrem Šimečkem / Telegraph
18:30 / VSTUP ZAKÁZÁN / Divadlo na cucky
18:30 / László Lakner: Infinitum / Muzeum umění
19:00 / Ad Matrem / Moravské divadlo
19:00 / Baba-Jága, (noha-hnát) / kino Central
19:00 / Můj romantický příběh / Divadlo Tramtarie
20:00 / Jamaron / Bounty Rock Cafe
20:00 / Budoár staré dámy / Jazz Tibet Club

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí  →

Pokud patříte k milovníkům piva, tak by vám zajisté neměla uniknout dnešní zajímavá akce v Telegraphu, kde proběhne degustace nealko piv s Petrem Šimečkem. Tento blogger už tři roky nepije alkohol a stihl zrecenzovat na 150 druhů nealko piv z řemeslné scény. V Telegraphu vás tak čeká pět vzorků z pivovarů Nachmelená opice, Pivovar Zichovec, Pivovar Rotor, Pivovar Nilio a Pivovar Švabín. Možná budete sami překvapeni, jak rozmanité chutě tyto nápoje nabízí. ;)

Také čtvrteční večer můžete strávit i na divadelním představení. Divadlo na cucky zve už v 18:30 na inscenaci Vstup zakázán. Hra pojednává nejen o vojenském újezdu Libavá, ale i o obecném vnímání armády a obrany státu. První část představení se odehraje v Divadle na cucky, poté herci i s diváky zamíří do Krytu civilní obrany v Bezručových sadech, kde bude představení pokračovat.

Moravské divadlo má na programu v 19 hodin operní inscenaci Ad Matrem. "Nejznámější hudební dílo Henryka Góreckého Symfonie žalostných písní, vypráví o strachu matky ze ztráty dítěte. Sugestivní hudební kompozice v sobě snoubí niterný žal s nadějí a vírou ve šťastné shledání. V inscenaci zazní také skladba Ad Matrem a výběr z cyklu sborových písní Široká voda od stejného autora," láká anotace.

Ve stejnou dobu zve nově otevřené kino Central v Muzeu umění na loutkové divadlo pro dospělé diváky s názvem Baba-Jága. "Když ani lékař nepomůže, nezbývá nic jiného než putovat temnou krajinou za Babou Jágou a získat léčivý elixír pro nemocnou maminku," zve anotace a vás čeká dobrodružné loutkové představení beze slov na pokraji vyčerpání.

Ani o hudební zážitky nebude ve čtvrtek večer nouze. Bounty Rock Cafe láká ve 20 hodin na koncert pražské skupiny Jamaron, která brázdí již deset let vody české hudební scény a nyní se představí i v Olomouci.

Ve stejný čas zve na koncert také Jazz Tibet Club, kde vystoupí kapela Budoár staré dámy, která považována za pokračovatele tradic brněnského alternativního rocku. Z jejich koncertů číší radost z hraní, naléhavost písňových sdělení střídá uvolňující humor v pauzách mezi písněmi, kdy nikdy nevíte, co se dozvíte...

Hezký čtvrtek!