Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 10.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: autorská čtení, Rok na vsi i TTalk

Dnešek

12.9.2023

Lenka Šťastná

Úterý je tady. Podívejte se, co se dnes chystá... ;)

Kam zajít?

17:00 / Spisovatelé do knihoven: Vojtěch Vacek / Červený kostel
17:00 / Autorské čtení Lenky Chalupové / Knihovna města Olomouce
19:00 / Rok na vsi / Moravské divadlo
19:00 / TTalk: Matyáš Novák / Telegraph
20:00 / Aliance / Kateřinská 10

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Dnes odpoledne nás čekají hned dvě zajímavá autorská čtení. V rámci projektu Spisovatelé do knihoven zavítá v 17 hodin do Červeného kostela básník Vojtěch Vacek, jehož básně byly přeloženy do několika jazyků. Ve stejný čas se v Knihovně města Olomouce na náměstí Republiky můžete těšit na spisovatelku Lenku Chalupovou, která zde představí své poslední tři knihy (Kyselé třešně, Páté Jablko a Svatojánské ořechy) a zodpoví všechny zvídavé dotazy čtenářů.

Chystá se také další TTalk v Telegraphu. Moderátoři Robert Runták a Radim Kašpar si tentokrát pozvou Matyáše Nováka, teprve osmnáctiletého olomouckého rodáka a kajakáře, který má za sebou již nemalou řadu sportovních úspěchů. Jaké to je dělat vrcholový sport a studovat přitom gymnázium? Jak náročná je vůbec vrcholová kanoistika? Poskytuje Olomouc dostatek příležitostí pro trénink na té nejvyšší úrovni? To vše a víc zodpoví TTalk od 19 hodin

Dnešní večer můžete strávit i v divadle. To Moravské chystá opravdu velkolepou podívanou. Od 19 hodin se můžete těšit na inscenaci Rok na vsi. A půjde o opravdu famózní zážitek, v adaptaci románové kroniky bratří Mrštíků se na jevišti potká šedesátka umělců ze všech tří souborů Moravského divadla. 

Hezké úterý!