Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: akce pro děti, Bolest a sláva, prázdninové kino i barokní serenaty

Tipy a názory

17.7.2019

Lenka Šimková

Polovina týdne je tady! Co všechno chystá středa v Olomouci? Na své si tentokrát přijdou děti i dospělí, podívejte se..

Narozeniny dnes slaví český malíř a bratr herce Jiřího Kodeta Kristian Kodet (*1948), kanadský herec Donald Sutherland (*1935), americký herec David Hasselhoff (*1952) a druhá manželka prince Charlese Camilla (*1947).

Svátek má Martina

Knihovna města Olomouce si na dnešní dopoledne připravila hned dvě zajímavé akce pro děti. Na náměstí Republiky vás od 9:30 čekají Knihohrátky, tedy výtvarné dílničky inspirované ukázkami z knih a na pobočce Jungmannova můžete zažít od 9:30 do 11:00 Putování s pohádkou. A pokud dnes zrovna nemůžete, tak se nemusíte bát, že by vaše ratolesti o tyto akce přišly. Putování s pohádkou probíhá každou středu dopoledne až do konce prázdnin, Knihohrátky se uskuteční ještě dvakrát. A jaké další akce pro děti Knihovna města Olomouce chystá přes prázdniny, se dozvíte tady →

Každou prázdninovou středu se také od 19:00 můžete těšit na Prázdninové kino, které pro vás chystá Centrum pohybu v Sokolské ulici. Čeká vás přehlídka kvalitních dokumentárních filmů o lidských právech a už dnes večer uvidíte snímek 10 miliard co máte na talíři?, který se zamýšlí nad otázkou, jaký způsob produkce potravin dokáže uživit rostoucí počet lidí na této planetě..

Ve 20:00 můžete zajít do kina Metropol na snímek Bolest a sláva, který vypráví o složitosti oddělit tvůrčí proces od vlastního života a od vášní, které žití dávají smysl a naději. V hlavních rolích se představí Antonio Banderas a Penélope Cruz, vstupenky za 130 korun koupíte tady

Olomoucké barokní slavnosti dnes v Uměleckém centru Univerzity Palackého pokračují dalším ze svých představení. Čeká vás novodobá světová premiéra dvou barokních serenat: Le Veglie ossequiose a Die sieben Alter stimben zu samben a pozor. Začátek je tentokrát ve 21:00. Vstupenky v předprodeji seženete zde, na místě budou k dostání také, ale za výrazně vyšší cenu.

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Hezkou středu!