Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: ZaparkujFest!, Meky Žbirka, autokino i prázdninové hrátky v knihovně

Tipy a názory

8.7.2020

Lenka Šimková

Ani jsme se po prodlouženém víkendu nestihli pořádně rozkoukat a už jsme v polovině nového týdne! Co všechno přinese středa? Tentokrát je z čeho vybírat a čekají vás akce pro děti, další Zaparkuj Fest! nebo děsivá podívaná v autokině. A pokračuje také festival TADY VARY, který nabídne unikátní filmový portrét zpěváka Mira Žbirky.

Narozeniny dnes slaví český zpěvák Petr Kotvald (*1959), česká herečka Tereza Bebarová (*1975), Česká Miss 2007 Lucie Hadašová (*1986) a americký herec a hudebník Kevin Bacon (*1958).

Svátek má Nora

Knihovna města Olomouce zve už od 9:30 všechny maminky, tatínky, babičky či dědečky s dětmi od 3 do 9 let na každoroční prázdninové Putování s pohádkou. Pro děti bude až do 11:00 připravené pásmo složené z pohádek, soutěží, hádanek a písniček. A pokud vám to dnes nevychází, nemusíte smutnit. Putovat se bude každou středu během prázdninových měsíců na pobočce knihovny v Jungmannově ulici. Dnes můžete s dětmi zajít také na pobočku v Holici, kde vás od 10:00 čekají Prázdninové hrátky v knihovně. Tentokrát si na místě můžete zavzpomínat na příběhy z večerníčků a známé pohádky a také si krásně zazpívat. Od 15 hodin vás pak na terase Arcidiecézního muzea čeká loutková pohádka Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Vstupenky za 80 korun si rezervujte na 585 514 190 a pokladna.amo@muo.cz

Od 16:00 vás pak ve Smetanových sadech čeká další letošní Zaparkuj Fest!. Tentokrát se můžete těšit nejen na tradiční půjčovnu deskovek, sportovního vybavení, chill out zónu, ale také na koncerty dvou skvělých písničkářů. Od 18 hodin vystoupí Dan Vertígo s kapelou, na kterého v 19:30 naváže Thom Artway. Nebude chybět ani filmová projekce, tentokrát uvidíte od 21 hodin snímek Volný pád. Vstup na akci je zdarma.

Pokračuje také festivalová přehlídka TADY VARY, která dnes v 17:00 nabídne drama Teplouš z produkce Erica Abrahama, držitele Oscarů za filmy Kolja a Ida. Ve 20 hodin se pak můžete těšit na unikátní filmový portrét hudební legendy který natočil režisér Šimon Šafránek. Snímek Meky představuje populárního zpěváka Mira Žbirku z těsné blízkosti, zcela otevřeně a upřímně, v nečekaných souvislostech i s humorem. Žbirkovu zpověď doplňují současné záběry koncertu v Londýně i rozsáhlý archivní materiál. Oba filmy uvidíte jak v kině Metropol, tak v Premiere Cinemas v Šantovce.

A tentokrát se můžete těšit i na další film v autokině ve FUNparku Šantovka. Tentokrát to nebude pro slabé povahy, od 20 hodin je totiž na programu hororový snímek Noční můry z temnot. Parta teenagerů najde starobylou knihu, která ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer... Vstupenka pro automobil je 200 korun a nezapomeňte, že uvnitř auta mohou být maximálně dvě osoby.

Hezkou středu!