Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 10.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Zaparkuj Fest!, Sigma na Horním náměstí i koncert kapely Zapomělsem

Tipy a názory

10.7.2019

Lenka Šimková

Jsme v polovině týdne! Co všechno přinese středa? Tentokrát je z čeho vybírat a čekají vás akce pro děti, filmová podívaná, koncert, ale i autogramiáda hráčů SK Sigma Olomouc nebo další Zaparkuj Fest!

Narozeniny dnes slaví americká zpěvačka Jessica Simpson (*1980) a britský hudebník, člen kapely Pet Shop Boys – Neil Tennant (*1954). Narozeniny by oslavil také vynálezce Nikola Tesla (*1856, †1943).

Svátek má Libuše

Knihovna města Olomouce si na dnešní dopoledne připravila hned dvě zajímavé akce pro děti. Na náměstí Republiky vás od 9:30 čekají Knihohrátky, tedy výtvarné dílničky inspirované ukázkami z knih a na pobočce Jungmannova můžete zažít od 9:30 do 11:00 Putování s pohádkou. A pokud dnes zrovna nemůžete, tak se nemusíte bát, že by vaše ratolesti o tyto akce přišly. Putování s pohádkou probíhá každou středu dopoledne až do konce prázdnin, Knihohrátky se uskuteční ještě třikrát.

Od 16:00 vás pak v Bezručových sadech čeká v pořadí již třetí letošní Zaparkuj Fest!. Tentokrát se můžete těšit nejen na tradiční půjčovnu deskovek, sportovního vybavení, chill out zónu, ale také na koncert skupiny Šimanský Niesner a chybět nebude ani večerní projekce filmu Natural Born Killers (Takoví normální zabijáci). Na další Zaparkuj Fest! se můžete těšit opět za čtrnáct dní.

Zbystřit by měli také všichni fanoušci SK Sigma Olomouc. Nový ročník FORTUNA:LIGY se nezadržitelně blíží a z toho důvodu chystá klub setkání se svými fanoušky. Od 18:00 vás na Horním náměstí bude čekat předsezónní tisková konference, představení hráčů A-týmu pro nadcházející sezónu v nových dresech a také budete mít jedinečnou příležitost získat podepsané karty hráčů i nového trenéra. 

Kino Metropol má na dnešní večer připraveno promítání dalšího snímku z karlovarského filmového festivalu. Film Bílý bílý den vypráví příběh bývalého policisty, který zjišťuje pár let po smrti své ženy, že jeho milovaná pravděpodobně vedla ještě jiný, tajný život. Snaha zjistit pravdu se pro něj postupně stává posedlostí.. Film začíná ve 20:00 a vstupenky za 100 korun koupíte tady.

A pokud máte chuť strávit večer ve společnosti muziky, tak můžete od 20:00 zajít do areálu Letního kina - Klidu v ruchu na koncert jesenického Zapomělsem. Uslyšíte hudbu v podání Aleše Macenauera. Pro tvorbu, ve které se odráží i prvky folkového písničkářství, jsou typické alternativní až experimentální přístupy a texty dýchající melancholií jesenických a rychlebských hor. Vstupné je dobrovolné.

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Krásnou středu!