Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 0.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Sametová rekonstrukce, The Beatles Celebration i Kleopatra s Malátným a Čvančarovou

Tipy a názory

18.11.2019

Lenka Šimková

Víkend, který se nesl především ve znamení připomínkových akcí k výročí sametové revoluce, je za námi. Ale hned další tematická akce se dnes koná - u Právnické fakulty se bude znovu stavět krabicová zeď! Zajít můžete také do divadla a na své si přijdou i nejmenší..

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Sametová rekonstrukce / Právnická fakulta
14:00 / NE! smrti na silnici / Centrum Semafor
16:00 / Šikovné ručičky / Centrum pohybu
17:30 / Boží láska / kino Metropol
19:00 / The Beatles Celebration / Moravské divadlo
19:00 / Kleopatra / Divadlo na Šantovce
20:00 / Karel, já a ty + beseda s režisérem / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví herec Michal Zelenka (*1975), hokejista Kamil Kreps (*1984) a britská zpěvačka Kim Wilde (*1960).

Svátek má Romana

Jedním z nejvýraznějších symbolů olomoucké sametové revoluce se stala zeď z krabic, kterou v listopadu 1989 lidé spontánně obestavěli sídlo tehdejší olomoucké KSČ. Univerzita Palackého se tento moment, v rámci oslav třicátého výročí sametové revoluce rozhodla připomenout, a připravila happening s názvem Sametová rekonstrukce. Už v 10:00 proběhne na místě slavnostní zahájení a položení základního kamene (tedy krabice) a až do 18:00 bude na místě probíhat doprovodný program. Těšit se můžete na koncerty, chill out zónu a nebudou chybět ani teplé nápoje na zahřátí. ;-) 

Pokud máte doma kreativní děti, tak je můžete vzít v 16:00 do Centra pohybu na Sokolské ulici, kde proběhne další tvoření s názvem Šikovné ručičky. Tentokrát si děti vyrobí podzimní dekorace a pokud se vám dnešní termín nehodí, tak nemusíte zoufat. Další Šikovné ručičky se konají už za týden! ;-)

Pokud chcete večer strávit v divadle, tak můžete zajít třeba do Divadla na Šantovce, které od 19:00 nabídne činohru Kleopatra z produkce La Fabrika se zpěvy z prostředí starověkého Egypta. V hlavních rolích se představí Michal Malátný a Jitka Čvančarová a poslední vstupenky koupíte tady. To Moravské divadlo uvede ve stejný čas baletní představení The Beatles Celebration a v této inscenaci si můžete připomenout jedinečnost této legendární skupiny i její vliv na hudební historii. Vstupenky koupíte tady.

Do kina Metropol pak ve 20:00 můžete zajít na český snímek Karel, já a ty, po kterém bude následovat debata s režisérem filmu Bohdanem Karáskem. Vstupenky koupíte tady.

Hezké pondělí!