Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Pravidla úklidu, Kabaret nahatý Shakespeare i Víly z Inisherinu

Dnešek

30.1.2023

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Podívejte se, co všechno přinese začátek pracovního týdne v Olomouci.. ;)

Kam zajít?

17:30 / Víly z Inisherinu / kino Metropol
19:00 / Kabaret nahatý Shakespeare / Divadlo Tramtarie
19:00 / Cornevillské zvonky / Moravské divadlo
19:00 / Pravidla úklidu / Divadlo na cucky
20:00 / Scandi: Dealer 2 / Telegraph

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

V pondělí po práci můžete zajít do kina Metropol, které v 17:30 zve na temný tragikomedický film Víly z Inisherinu. Snímek režiséra Martina McDonagha získal tři Zlaté glóby a odehrává se na odlehlém ostrově u pobřeží Irska, kam z pevniny doléhají jen ozvuky výbuchů občanského konfliktu. Tady se ovšem řeší docela jiné války. Třeba to, co rozdělilo celoživotní přátele, které hrají Colin Farrell a Brendan Gleeson..

Pondělní večer můžete strávit třeba v divadle. V 19 hodin uvede Moravské divadlo klasickou francouzskou operetu Cornevillské zvonky. Čeká vás příběh o šlechtici, který se vrací z exilu na rodný zámek, o svérázných vesničanech a také o strašidlu. Vstupenky koupíte zde →

Divadlo na cucky ve stejný čas uvede autorskou inscenace Pravidla úklidu o práci v domácnostech, práci na černo, péči a rodičovství na dálku vycházející z dokumentárních rozhovorů s ženami pracujícími v České republice v těch nejmizerněji placených profesích. Vstupenky koupíte tady →

Rovněž v 19 hodin láká Divadlo Tramtarie na pět nejslavnějších tragédií Williama Shakespeara v jedné divadelní komedii. Přesně takový je totiž Kabaret nahatý Shakespeare. Ten je ovšem tak populární, že většinou bývá vyprodaný. Ještě však zbývají poslední vstupenky na březnové představení tak neváhejte s nákupem. ;)

Hezké pondělí!