Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Noc v Benátkách, Jméno i Amélie z Hejráku

Tipy a názory

23.5.2022

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je opět začátek nového týdne. Podívejte se, čím si jej můžete zpříjemnit.. ;)

Změna provozu na Nových Sadech

Stavba nové tramvajové trati na Nových Sadech s sebou přinese koncem května změny v dopravě. K té první dojde od dnešního dne, kdy již nebude možné vyjíždět kolem obchodního domu Albert na parkoviště u Penny a uzavřeno bude také "esíčko" na souběžnou komunikaci s ulicí Zikova. Podrobnosti se dočtete tady →

Kam zajít?

19:00 / Noc v Benátkách / Moravské divadlo
19:00 / Jméno / Divadlo na Šantovce
19:00 / Amélie z Hejráku / Divadlo Tramtarie

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Narozeniny dnes slaví klarinetista, saxofonista, hudební skladatel a dirigent Felix Slováček (*1943), spisovatel a scénárista Oldřich Dudek (*1946) a brazilský pilot Formule 1 Rubens Barrichello (*1972).

Svátek má Vladimír a Vladimíra

Pondělní večer můžete strávit třeba na divadelním představení. A tentokrát bude opravdu z čeho vybírat. Moravské divadlo chystá od 19 hodin Straussovu operety Noc v Benátkách. Příběh vévody-sukničkáře, který v průběhu jednoho večera a noci dostane pořádně za vyučenou, se na jeviště Moravského divadla vrací po šestnácti letech. Inscenaci režíruje Dagmar Hlubková, autorem hudebního nastudování je Tomáš Hanák.

Na další inscenaci z repertoáru Moravského divadla láká dnes večer Divadlo na Šantovce. To uvede komedii Jméno, kde se příjemná večeře pěti úspěšných a intelektuálně založených přátel nečekaně zvrtne v okamžiku, kdy jeden z nich prohlásí, že se rozhodl dát svému synovi jméno Adolf. Jak tohle všechno dopadne zjistíte od 19 hodin.

A Divadlo Tramtarie má od 19 hodin na programu nejnovější komedii z pera Vladislava Kracíka - Amelii z Hejráku. Autorská komedie je volně inspirovaná slavným filmem Jeana Pierra Jeunetta. Vyprávění je postaveno na kontrastu fádní reality nelehkého života na olomoucké periferii a rozvinuté, neukočírovatelné fantazie Amélie, která, ověšena igelitovými taškami ze supermarketu, tiše touží po dobrodružství, velkých hrdinských činech i lásce...

Hezké pondělí!