Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 6.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Marek Ztracený, Pokáč, Olivy i Anna Karenina

Tipy a názory

6.12.2018

Lenka Šimková

Čtvrtek je tady a chystá spoustu zajímavých akcí! Těšit se můžete na koncerty, divadelní představení, ale i na ozvěny Noir Film Festivalu v kině Metropol nebo přednášku absolventa Univerzity Palackého, bývalého primátora Prahy, Tomáše Hudečka.

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční Kluziště / Dolní náměstí 
10:00 / Vánoční trhy / Horní náměstí
14:00 / Po čem muži touží / kino Metropol
16:00 / Mikulášský bál / DDM Olomouc (Rožnavská)
16:00 / Saunové ceremoniály v den svatého Mikuláše /Aquapark Olomouc
17:00 / František Všetička – Kuděj aneb Krása kuráže / Vědecká knihovna
17:30 / Noir Film Festival: Pasťák / kino Metropol
18:00 / Pokáč / Sklub
18:00 / UPsolvent: Tomáš Hudeček / Filozofická fakulta
19:00 / Anna Karenina / Divadlo Tramtarie
19:00 / Don Pasquale / Moravské divadlo
19:00 / Svět na cucky: Migrace do Evropy / Divadlo na cucky
19:00 / Olivy – Vánoční improshow / Divadlo hudby
20:00 / VENI ACADEMY: STRUCTURES, PAGES (...AND IMPROVISATIONS) / Kaple Božího Těla

Veškeré akce, které se dnes konají, naleznete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví hokejista Martin Richter (*1977), fotbalový trenér Pavel Vrba (*1963), český lékař, spisovatel a humorista Ladislav Pecháček (*1940) i publicista a politik Radek John (*1954).

Svátek má Mikuláš

Pokud máte rádi české komedie, a máte čas dnes odpoledne, tak můžete zajít už ve 14:00 na českou komedii Po čem muži touží s Jiřím Langmajerem a Annou Polívkovou v hlavní roli. Vstupné je jen 70 korun a lístky koupíte tady. Pokud si děti neužili dost mikulášských radovánek včera, tak je můžete vzít do DDM na Rožnavské ulici, kde bude od 16:00 probíhat Mikulášský bál A protože svátek má Mikuláš teprve dnes, tak i v Aquaparku se můžete těšit na speciální saunové ceremoniály, které budou od 16:00. Jejich kompletní harmonogram se dočtete tady. Pokud patříte k milovníkům Noir filmů, tak si určitě nesmíte nechat ujít ozvěny Noir Film Festivalu, které od dnešního dne budou v kině Metropol. Dnes uvidíte v 17:30 film Pasťák, ve 20:00 vás čeká film V kleci. Za každý zaplatíte 100 korun. 

Na Univerzitě Palackého pokračuje cyklus přednášek UPsolvent. Ten je zaměřený na přednášky absolventů olomoucké univerzity a dnes se od 18:00 můžete těšit na absolventa Přírodovědecké fakulty a bývalého primátora hlavního města Prahy, Tomáše Hudečka. Ve stejný čas se otevřou brány Sklubu a o dvě hodiny později zde vystoupí oblíbený písničkář Pokáč. Vstupenky za 200 korun můžete koupit tady. Na Horním náměstí se naopak v 18:00 můžete v rámci Vánočních trhů těšit na vystoupení Marka Ztraceného. Pokud chcete zajít do divadla, tak máte na výběr mezi komedií a milostným dramatem. V Moravském divadle uvidíte v 19:00 komedii Don Pasquale a vstupenky koupíte tady. To v Divadle Tramtarie vás naopak čeká představení zcela z jiného soudku. Ve stejný čas vás zde přivítá Anna Karenina, která se nemůže rozhodnout mezi dvěma osudovými muži. Bohužel, pokud nemáte lístky, tak vás nepotěšíme. Je vyprodáno. V Divadle hudby pak ve stejný čas představí Olivy svou vánoční improshow a v Divadle na cucky vás naopak čeká zajímavá přednáška na téma Migrace do Evropy. Vstupenky rezervujete tady. A pokračuje také festival Opera Schrattenbach. Dnes ve 20:00 uvidíte v Kapli Božího Těla vystoupení souboru VENI ACADEMY. Vstup na koncert je volný.

Hezký čtvrtek!