Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Láska za koronu i zahájení promítání v Letním kině

Tipy a názory

4.6.2020

Jan Procházka

Krásný čtvrtek! Od dnešního dne už můžeme opět volně cestovat na Slovensko. Pokud ale samou radostí hned nesednete do auta a nezmizíte za kopečky, máme pro vás pár tipů, kam dnes zajít v Olomouci.

Narozeniny dnes slaví bývalý violoncellista skupiny Čechomor Michal Pavlík (*1958), spisovatel  Robert Fulghum (*1937) a americká herečka Angelina Jolie (*1975).

Svátek má Dalibor

Divadelní představení na Korunní pevnůstce jsou v plném proudu. Dnes se chystá repríza aktuální hry Divadla Tramtarie Láska za koronu. Jak napovídá název, tématem je krize, která se dotkla každého z nás. S notnou dávkou nadsázky a humoru, jak to ostatně mají v Tramtarii ve zvyku. Představení se bude hrát jen v rámci červnového programu, zařazení do stálého repertoáru není v plánu. Určitě doporučujeme! Malou ochutnávku v podobě fotografií z generální zkoušky si můžete dát tady

Další oblíbenou letní kratochvílí jsou filmy pod širým nebem. Letní kino právě dnes zahajuje projekce. A stylovější to snad ani být nemohlo. Promítá se legendární Cesta z města. A to pěkně postaru, z pásu. A můžete s sebou vzít i kamarády z ciziny, pokud tu ještě nějací zbyli. Film je s anglickými titulky.

A ještě jeden filmový tip. V Metropolu dávají gruzínské drama Dokud se tančí, které se hodně nelíbí tamní pravoslavné církvi. "Od útlého věku je Merab součástí národního souboru tradičních tanců, kde mladé dívky a chlapci pohybem vyjadřují duši národa. A ten stojí na pravoslaví, tradičních genderových rolích a rodinných hodnotách. Pro jakékoliv odlišnosti zde není místo. Když se ale na tréninku objeví Irakli, Merabův svět se otřese v základech... Stojí před novým rivalem a zároveň je konfrontován s omamující přitažlivostí k jinému muži..." píše se v anotaci. Není divu, že je snímek ověnčen mnoha mezinárodními cenami a v Českolovenské filmové databázi získal vysoké hodnocení 87 %. 

Mějte báječný den!