Dnešek: Čtyři dohody, špičkový tanec i Matky na tripu - OLOMOUC.CZ
Reklama

Úterý 22. října 2024, svátek má Sabina, venku je 5.9 °C

Dnešek: Čtyři dohody, špičkový tanec i Matky na tripu

DNEŠEK

19.6.2024

Jan Procházka

Je tu středa. Jaká bude?

17:00 / SOMA 1: Trauma ve světle a zvuku současného umění / Muzeum umění
18:30 / 42+PEOPLE: Where - Tanec Praha 2024 / Divadlo na cucky
19:00 / Matky na tripu / Divadlo Tramtarie
19:00 / Jaroslav Dušek: Čtyři dohody / kino Metropol

Divadlo Tramtarie zve dnes večer na nejnovější inscenaci z pera Vladislava Kracíka - komedii Matky na tripu. "Tři kamarádky z dětství už jsou unaveny z nekonečného koloběhu mateřských povinností, a tak se rozhodnou zanechat své muže jejich osudům, a vyrazit na týdenní turistický výlet s malými dětmi, během kterého zažijí v pravdě nečekaná dobrodružství..." píše se v anotaci k představení.

V Divadle na cucky se dnes můžete těšit na představení Where, které přiveze soubor 420PEOPLE v rámci festivalu Tanec Praha. "Inscenace představuje mezigenerační dialog tanečníků a přináší jedinečný a zároveň intimní pohled na vrchol taneční kariéry interpretů po 42 letech. Pilotní rok zahájí tanečníci Helena Arenbergerová a Václav Kuneš. Helena Arenbergerová za svou sólovou roli v tomto představení získala hlavní Cenu Thálie 2023 za ženský výkon v kategorii Tanec," lákají pořadatelé.

Do Metropolu můžete zajít na úspěšné divadelní představení Jaroslava Duška na motivy stejnojmenného bestselleru Čtyři dohody. "Ve Čtyřech dohodách odhaluje Don Miguel Ruiz zdroj omezujících názorů, které připravují o radost a vedou ke zbytečnému utrpení. Čtyři dohody založené na staré toltécké moudrosti nabízejí silný kód chování, který dokáže rychle proměnit náš život v nový prožitek svobody, opravdového štěstí a lásky," zvou pořadatelé a dodávají, že každé představení je originál z důvodu častého improvizování.

Přejeme krásný den!

Autor článkuJan Procházkaprochazka@olomouc.cz

Jan Procházka