Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 29 °C

Dnešek: Peer Gynt i Doktor od Viktoriina jezera

DNEŠEK

16.5.2024

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

16:30 / Lászlo Lakner. Infinitum / Muzeum umění
17:00 / Delicate / Sklub
18:00 / Doktor od Viktoriina jezera: Dnešní Uganda / Telegraph
19:00 / Horory z manželských ložnic / Divadlo Tramtarie
19:00 / Peer Gynt / Moravské divadlo
19:00 / Open stage: Sambal / Jazz Tibet Club

Divadlo Tramtarie má dnes večer na programu komedii Horory z manželských ložnic, ve které nechybí milostné pikantnosti, drama, nečekané zvraty, ani láska. To vše je navíc proloženo inteligentním, a mnohdy také černo-černým humorem. 

Uganda - tu pro mnoho lidí symbolizují horské gorily, pohoří Rwenzori nebo národní park Murchison falls. Pro hematologa je však Uganda zemí, kde se ročně narodí 25 000 dětí se srpkovitou anémií, z nichž bez péče většina zemře do pěti let života. "Že nevíte, co to je srpkovitá anémie? Jak se projevuje? A co s ní mají společného komáři, když jde o vrozené onemocnění? Rádi vám ukážeme obě tváře Ugandy," lákají pořadatelé do Telegraphu na pořad Doktor od Viktoriina jezera: Dnešní Uganda.

Ironický i jímavý pohled režiséra Michala Háby na severskou klasiku a jejího protagonistu – snílka a narcistního dobrodruha. Vitální, na našich jevištích málo vídaná, energií pulzující kreace Kryštofa Bartoše – s dokonale sehraným ústeckým souborem po boku a famózním hudebním doprovodem Jindřicha Čížka v zádech! To je představení Peer Gynt, se kterým na Divadelní Floru do Moravského divadla přijede Činoherní studio Ústí nad Labem.
Kompletní program festivalu Divadelní Flora najdete zde →

Mějte krásný den!