Reklama

Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek, venku je 12.1 °C

Dnešek: Větrná hůrka, oslava elektrické kytary i Freedom in Motion

Tipy a názory

9.5.2024

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

18:00 / Tomáš Ciba: Sběratelství současného umění / Telegraph
19:00 / Freedom in Motion / Central
19:00 / Na Větrné hůrce / Divadlo Tramtarie
20:00 / Mark Geary (IRL/USA) / Jazz Tibet Club
20:00 / Electric Guitarlands / Bounty Rock Cafe

Po velkém úspěchu prvního turné se vrací Electric Guitarlands, mimořádná událost, která oslavuje kouzlo elektrické kytary. "Přijďte si užít do Bounty Rock Cafe nezapomenutelný zážitek. Vystoupí čtyři virtuózní kytaristé - Nick Johnston, Florian Opahle (Jethro Tull), Rowan Robertson (DIO) a Angel Vivaldi. Všechny kytaristy doprovodí Roberto Pirami na bicí a Francesco Caporaletti na baskytaru," lákají pořadatelé na večerní koncert.

Večer můžete strávit třeba v divadle. Tramtarie má na programu temnou love story Na Větrné hůrce. Nenechte si ujít strhující příběh lásky a nenávisti, inscenaci plnou nečekaných dějových zvratů a vynikajících hereckých výkonů. V ústřední dvojroli Kateřiny Earnshawové a její dcery Katky se představí Barbora Šebestíková.

Inscenace Freedom in Motion vznikla v koprodukci Moravského divadla s Muzeem umění Olomouc v nově otevřeném prostoru CENTRAL a je poslední premiérou souboru baletu v této sezoně. Skládá se ze dvou autorských choreografií WHITEflag day a Inventing Freedom, které si pro olomoucké publikum připravili choreografka Roberta Ferrara a choreograf Štěpán Pechar. Oba využívají uspořádání hlediště, které tvoří arénu a divákům přináší bezprostřední zážitek. Světová premiéra dnes večer a je současně zahajovacím představením festivalu Divadelní Flora.

Mějte krásný den!