Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 17.9 °C

Dnešek: Večer s klasikou i drama Na Větrné hůrce

DNEŠEK

16.4.2024

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

Rufus Miller je znám širšímu publiku především díky spolupráci se Stingem. Tvorba tohoto všestranného umělce z jižního Londýna je ale rozkročena daleko šířeji. Jeho žánrový záběr je zajímavý. Nalézt lze vliv psychedelického, gothického rocku i uklidňující lidovou hudbu, s lyrickými tématy lásky, ztráty a melancholie. Letos budou mít fanoušci poprvé možnost si vychutnat jeho nezaměnitelný styl během turné v České republice v tříčlenné sestavě s Andy Thompsonem a Ralphem Fullerem. Dnes večer zahrají i v Jazz Tibet Clubu. A spolu s nimi vystoupí i úspěšné slovenské duo Lash & Grey, které tvoří mladí slovenští umělci Kristína Mihaľová a Jakub Šedivý.

Divadlo Tramtarie má dnes na programu temnou love story Na Větrné hůrce, který nedávno uvedla v obnovené premiéře. Nenechte si ujít strhující příběh lásky a nenávisti, inscenaci plnou nečekaných dějových zvratů a vynikajících hereckých výkonů. V ústřední dvojroli Kateřiny Earnshawové a její dcery Katky se představí Barbora Šebestíková.

Moravské divadlo zve na další z hudebních večerů ve Vile Primavesi. "Opět uslyšíte smyčcové kvarteto v podání houslistky Kristiny Machačíkové, houslistky Štěpánky Kosmákové, vedoucí skupiny viol Ivy Dočkalové a violoncellistky Hany Harnošové. Pokračujeme v prezentování ryze českých autorů, jelikož tento rok slavíme významnou kulturní událost Rok české hudby. Přijďte se zaposlouchat do nádherné hudby Františka Ignáce Tůmy, Františka Kramáře nebo Antonína Dvořáka. Věříme, že program zaujme nejen pravidelné návštěvníky, ale i ty z vás, kteří se s klasickou hudbou teprve seznamují," zvou pořadatelé.

Mějte krásný den!