Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.8 °C

Dnešek: Rusalka i Amélie z Montmartru

DNEŠEK

2.4.2024

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

17:00 / Ladislav Heryán: Co jste kdy chtěli vědět o Bibli a báli jste se zeptat / Arcidiecézní muzeum
17:00 / CINÉMA FRANÇAIS: Amélie z Montmartru / Telegraph
17:00 / Filmová hudba / Knihovna města Olomouce
18:30 / Miroslava Klesalová: Krajinná Re-konstrukce / Galerie Caesar
19:00 / Rusalka / Moravské divadlo
19:00 / Čekání před nebeskou bránou / Divadlo Tramtarie
20:00 / CINÉMA FRANÇAIS: Případ Goldman / Telegraph

Rusalka patři k největším klenotům nejen české, ale i světové operní literatury. Genialita Dvořákovy hudby a libreto Jaroslava Kvapila zaujme všechny diváky bez rozdílu věku. Oceňovaní tvůrci Michal a Šimon CABANI nabízejí v Moravském divadle svou neotřelou režií další možný pohled na nesmrtelné dílo. Spoluúčinkuje orchestr, sbor a balet.

"31. srpna 1997 ve 4 hodiny ráno dostala nápad. Musí stůj co stůj najít dávného majitele krabičky vzpomínek, kterou náhodou našla ve svém bytě, a poklad mu vrátit. Jestli to ocení, je rozhodnuto. Amélie začne zasahovat jiným lidem do života. Jestli ne, tak nic..." Tušíte správně, řeč je o kultovní romantické komedii Amélie z Montmartru, snímku, který ani po dvaceti letech od premiéry neztratil nic ze svého šarmu. Dnes v rámci minipřehlídky Cinéma français v Telegraphu.

Dnes začíná přehlídka lidskoprávních filmů Jeden svět. Do Pevnosti poznání už od rána můžete zajít na filmy ve virtuální realitě, večer pak v kině Metropol proběhne slavnostní zahájení a projekce snímku Hranice Evropy. Ten navazuje na sedm let starý film, v němž investigativní reportérka Saša Uhlová popsala nevyhovující pracovní podmínky v Česku. V pokračování projektu podává zprávu o novodobých formách vykořisťování v západní Evropě. Více o programu zde →

Mějte krásný den!