Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Jistě, pane premiére i vzduchoplavci na polární výpravě

DNEŠEK

27.9.2022

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

13:00 / Cestování nás baví / knihovna Holice
18:00 / Olomouc - Pardubice / Zimní stadion
19:00 / Jistě, pane premiére! / Divadlo na Šantovce
19:00 / Noc v Benátkách / Moravské divadlo
19:00 / Andrée / Telegraph
19:00 / Tři mušketýři / Divadlo Tramtarie
19:00 / Žroňk: S rovnými právy bude líp / Divadlo na cucky
19:00 / Jazzmaros Quintet / Olodvorek

"Vláda je v krizi a premiér Jim Hacker má problém. Je třeba zachránit před krachem zemi, Evropu, ale především svou pozici. Tajemník kabinetu Sir Humphrey Appleby má naštěstí smělý plán..." Nejspíš jste poznali anotaci k proslulé britské satiře Jistě, pane premiére! Dnes si ji můžete vychutnat naživo v Divadle na Šantovce. V hlavních rolích Karel Heřmánek otec i syn, Josef Carda, Dana Morávková a další. Představení se koná na podporu neziskové organizace SPOLU Olomouc, která se stará o mentálně a fyzicky postižené.

Velmi neobvyklý zážitek si připravil Telegraph. Tam můžete zajít na dokumentární vzduchoplavecké drama dle skutečného pokusu o dobytí severního pólu. "Trojice inženýrů pod vedením Augusta Salomona Andréeho se roku 1897 vydává na dosud nepoznaný sever v gondole částečně řiditelného vodíkového balónu. Můžeme se tak těšit nejen na meotarové zázraky Tomáše Hájka, ale také na fotografie z kompletně dochovaných deníkových záznamů. To je Andrée," lákají pořadatelé.

Moravské divadlo chystá večer uvedení Straussovy operety Noc v Benátkách. Příběh vévody-sukničkáře, který v průběhu jednoho večera a noci dostane pořádně za vyučenou, režíruje Dagmar Hlubková, autorem hudebního nastudování je Tomáš Hanák.

Mějte krásný den!