Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Koncerty, tanec i Velká premiéra

DNEŠEK

11.8.2022

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

19:00 / Láska, sex a internety / Konvikt
19:00 / Swingová tančírna v Long Story Short vol. 7 / Long Story Short
19:30 / Sladce a hořce / Kaple Božího Těla
20:00 / Markéta N Bohemian music / Olodvorek
21:00 / Velká premiéra / Letní kino

Narozeniny dnes slaví historička Ivana Čornejová (*1950), podnikatel Steve Wozniak (*1950) a herec Olivier de Funès (*1949).

Svátek má Zuzana

Markéta N Bohemian music - to je značka, kterou pro sebe vytvořila mladá houslistka Markéta Nádvorníková. Již v deseti letech koncertovala jako sólistka s českými orchestry, v osmnácti byla přijata na Královskou konzervatoř v Birminghamu, kde vystudovala. "Nyní se Markéta vrací zpět na domácí scénu. Na svých akcích a vystoupeních můžete slyšet hudbu žánrově zařaditelnou mezi klasiku, romantický pop, moderní hudbu a jazz. Markéta si vytváří svá vlastní aranžmá," lákají pořadatelé na koncert, který se uskuteční na Olodvorku.

Režisér Miroslav Krobot má Olomouc rád. Natočil tu i svůj zatím poslední film Velká premiéra. Natáčelo se na různých místech ve městě, velká část filmu pak vznikla v S klubu. Ve snímku uvidíte Pavla Šimčíka, Jenovéfu Bokovou, Ivu Janžurovou, ale také olomoucké herce Ivanu Plíhalovou a Romana Vencla. Dnes večer si ho můžete vychutnat pod širým nebem v letním kině.

Sladké i hořké jsou melodie zobcové flétny. Barokní slavnosti pokračují, tvorbou pro tento dechový nástroj napříč světem i stoletími vás provede Johana Chlupáčová v doprovodu cembalisty Maxmiliána Pilmaiera. Dnes v Kapli Božího Těla na Konviktu.

Mějte krásný den!