Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Lucie na pevnůstce i benefice či letní kino

Tipy a názory

23.6.2022

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. jaký bude?

13:00 / Lodička z korku / knihovna Holice
18:00 / Benefiční koncert Děti dětem / Kostel Panny Marie Sněžné
19:00 / Peter Juhás, Radovanko Hanko a Jan Majky Majkus / Olodvorek
19:30 / LUCIE - tour Chci zas... / Korunní pevnůstka
19:30 / Ibérica / zámek v Čechách pod Kosířem
20:00 / February / Telegraph
21:21 / Solaris / Letní kino

Narozeniny dnes slaví fotbalista Václav Jemelka (*1995), modelka Jana Doleželová (*1981), bývalá veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová (*1951) a herečka Selma Blair (*1972).

Svátek má Zdeňka

Legendární kapela Lucie si na svém letním turné udělá zastávku i v Olomouci. Na Korunní pevnůstce zahraje dnes večer své nestárnoucí hity i písně z comebackové desky Evolucie. Předskokankou bude ukrajinská zpěvačka Katya Gapochka.

Zajít ale můžete i na komornější koncerty. Na Olodvorku vystoupí hudebníci Peter Juhás, Radovanko Hanko a Jan Majky Majkus. "Těšit se můžete na známé i méně známé covery a vlastní tvorbu, kterou se snaží rozveselit srdce posluchačů a rozespívat jejich hrdla," slibují pořadatelé.

A hrát se bude i v Telegraphu, kde vystoupí ostravsko-pražská čtveřice February.

Dojde i na klasiku. Nadace Malý Noe pořádá benefiční koncert v Kostel Panny Marie Sněžné. "Zahrají žáci ZUŠ Žerotín, aby pomohli malé Lucince trpící mozkovou obrnou. Je to výjimečný koncert s nádhernou atmosférou, kdy děti pomáhají nemocnému dítěti," lákají pořadatelé.

Flamenkové koncertní a taneční vystoupení se uskuteční v zámecké oranžérii v Čechách pod Kosířem. "Hudba flamenkového kytaristy Morenita de Triany spolu s temperamentními perkusemi Matea Garrigy jsou základem, na němž staví své nevšední taneční kreace madridská tanečnice Virginia Delgado. Šest strun, syrový zvuk dřevěného cajónu a zapatedao tanečních střevíců. Poutavá cesta andaluskou krajinou, mezi vinicemi a olivovými háji, kde každý kraj má svůj neopakovatelný flamenkový styl," zvou pořadatelé na festival Ibérica.

Mějte krásný den!