Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 4.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Beseda o zdravé stravě i propagace v kreativních průmyslech

DNEŠEK

20.1.2022

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

16:30 / Margit Slimáková - Jak se svobodně nají(s)t? / Bistro Helen
17:00 / Jaroslav Varga / Knihovna FF UP, Křížkovského
17:00 / Podvečerní posezení v kavárně s filmovou hudbou / Art Rubikon
18:00 / Propagace v kreativních průmyslech / Telegraph

Narozeniny dnes slaví zpěvák Kamil Střihavka (*1965), hudebník Vladimír Merta (*1946), hudebník Petr Hannig (*1946), herečka Jana Brejchová (*1940) a režisér David Lynch (*1946).

Svátek mají Ilona a Sebastian. Věděli jste, že Ilona je maďarskou formu řeckého jména Helena? V Olomouci jich dnes oslaví svůj svátek 283. Jméno Sebastian pochází z latinského jména Sebastianus a vykládá se jako vznešený či ctihodný. V Olomouci najdeme 74 nositelů tohoto jména.

Co je skutečně zdraví prospěšné a co už našemu zdraví škodí? Existuje nějaká skutečně nezdravá potravina? - Jsou půsty dobrou cestou pro naše zdraví? Kolikrát za den je nutné jíst? I na tyto otázky se pokusí odpovědět  specialistka na zdravotní prevenci a výživu Margit Slimáková na besedě v Bistru Helen. "Beseda nebude pouze o jídle, bude i o vás a vašich dotazech. Podíváme se s Margit na životní styl v širším kontextu - co s námi kupříkladu dělá stres, množství denního světla a kolik potřebujeme pohybu ve svém životě, abychom byli nejen zdraví, ale i šťastní," doplňují pořadatelé.

Každý průmysl potřebuje propagaci, i ten kreativní. "Proto jsme se rozhodli oslovit experty v oboru, kteří vědí, jak prodat nejen svá díla, ale i sami sebe. V Telegraph kině budou debatovat malířka Lucie Jindrák Skřivánková, designérka Anna Leschinger a kurátor Vojtěch Fiala. V prezentaci kombinované s diskuzí se zamyslíme nad otázkou, zda mohou být umělci i dobří obchodníci," lákají pořadatelé do Telegraphu.  Událost je podle nich vhodná pro všechny, kteří se chtějí posunout v oblasti propagace a marketingu kreativních činností.

Trienále SEFO 2021 nekončí ani se začátkem nového roku – další z realizací reflektujících možnosti a limity veřejného prostoru je projekt Jaroslava Vargy určený pro Knihovnu Univerzity Palackého. Varga se v něm věnuje dějinám jezuitského řádu. Svůj záměr a také vlastní tvorbu olomouckému publiku představí při diskusi s ředitelkou knihovny Helenou Sedláčkovou a kurátorkou Barborou Kundračíkovou.

Mějte krásný den!