Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 4.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Divadlo, Sigma proti Moře, noc literatury i Janek Ledecký

DNEŠEK

22.9.2021

Jan Procházka

Je tu středa. Jaká bude?

10:00 / S knížkou do života – Chytila jsem na pasece motýlka / Knihovna Holice
14:30 / Sbírka Zasukované tkaničky 2021 / Horní náměstí
17:00 / Otec moravské archeologie Jindřich Wankel / Vlastivědné muzeum
17:00 / Názorné agitace v teorii Josefa Dvorského – Vladimír Houdek / Právnická fakulta UP
17:00 / MUDr. František Koukolík: Úspěch a neúspěch v životě / Aula Pedagogické fakulty UP
17:00 / Kouzlo prvního okamžiku s Martinou Marvanovou / Bistro Helen
18:00 / Noc literatury Olomouc 2021 / Kaple Božího Těla
18:30 / Minikoncert Janka Ledeckého / Hrad Šternberk
19:00 / Dokonalá svatba / Moravské divadlo
19:00 / Otisky / Divadlo na cucky
19:00 / Xgona / Divadlo K3

Narozeniny dnes slaví sociolog Vojtěch Bednář (*1979), dramatik Arnošt Goldflam (*1946), hudebník Andrea Bocelli (*1958) a hudebník Nick Cave (*1957).

Svátek má Darina

Zpěvák Janek Ledecký před nedávnem vydal knihu pohádek. Dílo bohatě ilustroval jeho syn Jonáš, uznávaný komiksový tvůrce. Na hradě Šternberk se dnes můžete zúčastnit autorského čtení spojeného s malým koncertem.

Po roční pauze způsobené pandemií se opět uskuteční oblíbený literární festival Noc literatury. Uskuteční se letos jen na jednom stanovišti, v  prostředí kaple Božího Těla na Konviktu, a návštěvníci si budou moci poslechnout nejen úryvky z knih, ale také se zapojit do diskuze s hosty. Pozvání přijali herečka a dabérka Valérie Zawadská, herec Lukáš Melník a sólisté MDO Jakub Rousek a Jiří Přibyl, kteří také zpestří celou akci pěveckým vystoupením. Celým večerem bude provázet Roman Vencl.

Opravdovou sportovní lahůdku pak dnes odpoledne nabídne FunPark Šantovka, který bude hostit exhibiční utkání SK Sigma Olomouc proti HC Olomouc. Hráči změří své síly jak ve fotbale️, tak v hokeji. Co myslíte, kdo se stane nekorunovaným vládcem sportu v Olomouci? Utkání začíná v 17 hodin a více se dočtete tady →

A zajít můžete i do divadla. Moravské divadlo dnes večer dává Dokonalou svatbu. Divadlo na cucky nabídne novinku Otisky a Nabalkoně kabaretní scéna bude hrát v prostorách divadla K3 na Konviktu svou Xgonu.

A na Horním náměstí odpoledne a večer probíhá sbírka Zasukované tkaničky. Ta pomáhá s financováním služeb pro handicapované spoluobčany a nabídne i bohatý doprovodný program v podobě hned několika koncertů. Večer vyvrcholí vystoupením písničkářky Kateřiny Marie Tiché.

Mějte krásný den!