Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: letní komedie i zajímavosti ze světa Sigmy

Zprávy z regionu

28.1.2021

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Co se dnes v Olomouci bude dít?

Narozeniny dnes slaví herec Elijah Wood (*1981), bývalý francouzský prezident Nicolas Sarkozy (*1955), herec Alan Alda (*1936), moderátorka Martina Kociánová (*1971) a režisérka Irena Pavlásková (*1960).

Svátek má Otýlie

Venku je (alespoň ve městě) docela nevlídno. Což takhle si to zpříjemnit večer letní komedií? "Honza a Klára se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou. Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli..." Připadá vám to lehce povědomé? Ano, řeč je o pokračování úspěšné komedie Bobule. Třetí díl dnes večer streamuje Metropol. V hlavních rolích Tereza Ramba a Kryštof Hádek.

Pokud jste se těšili na pokračování dnešní série pořadů Ttalk, tak pro vás bohužel máme špatnou zprávu. Talk show s obráncem SK Sigma Olomouc Martinem Hálou musela být zrušena. Důvodem jsou přetrvávající epidemiologická opatření v oblasti sportu. Dle těchto opatření a covidového protokolu Ligové fotbalové asociace se hráči a členové realizačních týmů nemohou v současné době účastnit tohoto typu akcí. 

Nicméně vám můžeme prozradit, že pro vás na dnešní den chystáme zajímavý článek týkající se Sigmy, takže se určitě máte na co těšit. ;)

Mějte krásný den!

Uctění památky Hany Maciuchové

Ve foyer Moravského divadla můžete dnes a v pátek od 9 do 16 hodin uctít památku zesnulé herečky Hany Maciuchové. Návštěvníci mohou do foyeru vstoupit maximálně ve dvou, je také třeba dodržovat nařízené dvoumetrové rozestupy, a to jak v prostorách foyeru, tak před budovou divadla. K dispozici bude kondolenční kniha, do níž mohou návštěvníci napsat vzkaz či vzpomínku. V prostorách foyeru nebude možné zapalovat svíčky.